Sign in to follow this  
Joseph29

FS9 will not start

Recommended Posts

Tonight I tried to start my FS9 and the sim will not start. It just sits on the splash screen (no errors or anything). I waited 20 minutes for the sim to start but it never did, just sat on the splash screen the whole time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Try making a backup copy of your FS9.CFG file.  Then delete the original and fire up the sim.  A new FS9.CFG will be created.  Does this get you anywhere?  If so then just reconfigure things as necessary.

 

Dijvid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tonight I tried to start my FS9 and the sim will not start. It just sits on the splash screen (no errors or anything). I waited 20 minutes for the sim to start but it never did, just sat on the splash screen the whole time.

That is very little information. The obvious question is what has happened since the last time you started FS9 and it was working ok? That will be the reason FS9 is not starting now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tonight I tried to start my FS9 and the sim will not start. It just sits on the splash screen (no errors or anything). I waited 20 minutes for the sim to start but it never did, just sat on the splash screen the whole time.

 

Joseph29, take Vector's advice in post #3 - we've all been there and used this method many, many times before!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try making a backup copy of your FS9.CFG file.  Then delete the original and fire up the sim.  A new FS9.CFG will be created.  Does this get you anywhere?  If so then just reconfigure things as necessary.

 

Dijvid

 

 

Thank you, that worked. My FS9 is working again!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you, that worked. My FS9 is working again!

 

Glad I was able to help you and that you are flying again!!

 

Dijvid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hope you didn't delete the old copy of fs9.cfg because that will have all your settings in it. Rebuild the newly made cfg file from the info in the old one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rebuild the newly made cfg file from the info in the old one.

 

Could be tricky as in the old file there is obviously something that stopped the sim from working.  Without knowing exactly what that is it would be very easy to copy the problem over to the new file.

 

Dijvid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could be tricky as in the old file there is obviously something that stopped the sim from working.  Without knowing exactly what that is it would be very easy to copy the problem over to the new file.

 

Dijvid

Not really as it is standard procedure when there is a bug to add back elements one by one until or if the problem re-occurs. Then it is much easier to find what the cause is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not really as it is standard procedure when there is a bug to add back elements one by one until or if the problem re-occurs. Then it is much easier to find what the cause is.

 

Fair point!

 

Dijvid

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this