Sign in to follow this  
jspringe

Sound pop every 5 seconds or so

Recommended Posts

I'm getting a distinct pop in the aircraft sounds about every 5 seconds.  When I close ChasePlane the pop goes away (sounds are smooth).  When I restart ChasePlane the 5 second looping pop returns.  Is ChasePlane polling something about every 5 seconds that could be interfering with the smoothness of the packs/engine sounds?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Not with the sounds specifically. Try with the latest version (released earlier today) and see if it still happens. we fixed an issue causing a lag every 5 seconds

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not with the sounds specifically. Try with the latest version (released earlier today) and see if it still happens. we fixed an issue causing a lag every 5 seconds

 

 

It is still happening with v0.1.609 Alpha Exp.

 

I tried Internal, External, Scenery camera views, Global Enable / Disable, changing preferences like CPU affinity , etc with no affect.

 

Let me know what kind of trace information I can collect for you.

 

Thanks

 

 

Version:                  0.1.609

PLV:                      0.1.609

OS:                       Microsoft Windows 10 Pro

.NET:                     4.6 RC or later

Running Sim:              P3D 3.4.14.18870 Supported

Current aircraft:         PMDG 777F

Current aircraft cfg:     F:\P3Dv3\SimObjects\Airplanes\PMDG 777F\aircraft.cfg

Share this post


Link to post
Share on other sites

THIS is what happens to me right now, every 4 seconds a sound schratch or pop in my youtube video sound, goes away when i close Chaseplane. I was hearing it this afternoon and was closing all programs 1 by 1 to find out which one did it. Even with P3d off and Chaseplane still on i hear it. Then when closing Chaseplane the sound is good immediately. Reactivating Chaseplane brings the crack/scratch/pop back. Plz look into it. I cannot find any strange CPU behaviour in taskmanager or so

 

greetz Doc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this