Sign in to follow this  
Followers 0
hansmathys

Map display range not in conformity with RANGE knob

5 posts in this topic

The RANGE knob on the EFIS control panel differs from the number on the display. When I select 20 miles, the display shows 10 miles etc. What could be the reason for that?

hansmathys

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

The map is showing 20 miles, but the tick on the white line with the 10 next to it is just showing you the halfway point of your selected range.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Chapstick said:

The map is showing 20 miles, but the tick on the white line with the 10 next to it is just showing you the halfway point of your selected range.

This is the correct and expected behavior of the EFIS.  Same ITRW

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, hansmathys said:

What could be the reason for that?

Not understanding the actual display.

The value on the ND is displayed half way up the screen. Logically, if the value is displayed at 50% the screen, 100% would be X * 2, which would match the selected value on the display controller.

Full names - first and last - in the forum, please.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0