Guest JustanotherPilot

NGX crashed twice in P3Dv4

Recommended Posts

Flight YBBN- YBRM (QF1030)

Loaded NGX in Prepar3D v4, 10 mins into climb Prepar3Dv4 just crashed. Restarted computer, loaded P3Dv4 and NGX same route, 8 minutes into climb same CTD from P3Dv4

Addons ORBX AU, YBBN, ASPrepardv4, ASA, ProatcX.

System Win 10Creators Pro, i7-4790K, GTX 1060 20gig DDR3

Here is the Apprash report

Steve

NGXCRASH.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Having the same issue with the NGX. Had a CTD on climbout on the DARRK1 dep out of KLAX-KSFO. Didn't do anything other than open the FMC and it froze immediately. Happened twice tonight. Not sure why. Just confirming its happening.

V/R

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, JustanotherPilot said:

Flight YBBN- YBRM (QF1030)

Loaded NGX in Prepar3D v4, 10 mins into climb Prepar3Dv4 just crashed. Restarted computer, loaded P3Dv4 and NGX same route, 8 minutes into climb same CTD from P3Dv4

Addons ORBX AU, YBBN, ASPrepardv4, ASA, ProatcX.

System Win 10Creators Pro, i7-4790K, GTX 1060 20gig DDR3

Here is the Apprash report

Steve

NGXCRASH.jpg

 

6 hours ago, FDX706 said:

Having the same issue with the NGX. Had a CTD on climbout on the DARRK1 dep out of KLAX-KSFO. Didn't do anything other than open the FMC and it froze immediately. Happened twice tonight. Not sure why. Just confirming its happening.

V/R

 

Try disabling 3rd party addons (scenery and the likes) and see if you can reproduce the crash

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nevermind it was my mistake...I loaded it the way I was suppose to and it worked perfectly. Thanks!!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I seem to be having a similar issue.  Took off from JFK headed towards ATL.  Crashes just before crossing EMI.  Wasn't sure if this is NGX related or not.  Seems to be reproducible.

 

EDIT:

I started another flight from scratch and so far so good.  Previously I was starting from a saved state - which used to work in v3 so I thought nothing of it.  Fresh startup seems to be the fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If the saved flights came from a Prepar3D V3 version of a PDMG product, PMDG have stated they simply won't work in Prepar3D V4.  They did indicate they may include a fix in a future patch.

Mark Trainer

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now