Recommended Posts

Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

25 minutes ago, pinkeysome1 said:

I was in flight and i can't click on anything on my fms i have some pics.

 

http://prntscr.com/g19j0h

 

http://prntscr.com/g19j35

 

http://prntscr.com/g19j5w

 

Thanks.

 

 

Welcome to the forums. Please be aware that PMDG require full names - first and last - in the forums.

In regards to your issue, are you running the latest version of the 747 as per the operations centre?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, pinkeysome1 said:

Yes i am, It happens in the 777 but i can fix that one.

What do you normally do to fix the 777?

Please, full names in the forums.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do the BRT +- and that works but on 747 it does not have that i spamed the buttons on it and nothing. How do i use my fullname?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, pinkeysome1 said:

I do the BRT +- and that works but on 747 it does not have that i spamed the buttons on it and nothing. How do i use my fullname?

It's odd that you're getting the issue in both the 777 and 747, you shouldn't be getting any freezes so I think we need to look at both issues.

When you last updated both aircraft, did you uninstall the old versions before installing the new versions?

You can either write it at the bottom of every post, or add it to your signature by clicking your user name in the top right and clicking account settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I really don't remember the last time i updated it does not happen a lot like very rearly but i never had it in 747 but in the 777 it's easy to fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, pinkeysome1 said:

I really don't remember the last time i updated it does not happen a lot like very rearly but i never had it in 747 but in the 777 it's easy to fix.

Can you run the operations centre as admin and let it check for any updates. It still shouldn't happen in the 777 even if it is easy to fix, we want to make sure it never happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok it says it up to date but i am trying to figure out my the 747 is freezeing i am in flight. Like i can't click on anything in the FMC.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, pinkeysome1 said:

Ok it says it up to date but i am trying to figure out my the 747 is freezeing i am in flight. Like i can't click on anything in the FMC.

Hi Anthony,

Just an observation: I think quite a bit of data is missing from the Progress page, like ETA and fuel at next waypoint and destination. 

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, pinkeysome1 said:

It has been like that for most of the flight so about 3 hours or so.

Just to confirm, it's not like that from the very beginning?

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, pinkeysome1 said:

Yes there is I can't click on anything I don't know why it's like that.

 

Since it is following VNAV and step climbs, you probably entered all the performance and flight plan data OK.

There are really quite a few possible sources. 

1) A corrupt panel state - did you start this flight from a saved flight, or use a panel state left over from an  older version of the 747?

2) Did you completely uninstall the previous version before installing the current version, as Chris asked?

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, pinkeysome1 said:

I loaded the normal state cold and dark and i did uninstall it before updateing it.

So you started from an unmodified PMDG-supplied panel state?

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, pinkeysome1 said:

Yes the cold and dark the one that pmdg gives you.

Can you try starting from the default engines running state?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, pinkeysome1 said:

Well i am in a flight right now and i can't change the state it never done this before.

Next flight start from the default, it may be a panel state corruption issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, pinkeysome1 said:

Ok i will try that got anything else for me to try to fix this now?

You could try saving the flight, quitting the sim and loading the saved flight?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, pinkeysome1 said:

Ok i will try that got anything else for me to try to fix this now?

You could try pausing and saving the flight, shutting down and restarting the sim, and reloading the flight.  If the problem is a corrupt panel state this won't fix it, but if the software itself got corrupted while running, this just might  work.

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now