jimst57

ChasePlane Not Starting

Recommended Posts

I'm suddenly (last few days) having problems with ChasePlane automatically starting when I start P3dv4.

When it fails, I have to open Task Manager, Find the ChasePlane process, end it, and then start ChasePlane manually by clicking on it's desktop icon.

There are no error messages.

Anyone else having this problem? Would it be safe to uninstall it and reinstall it without getting the "to many installs" message on my computer.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I had that problem until  I switched from "stable build" to experimental, then it started working correctly (after second P3D restart) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

We found the source of the issue and fixed it in the latest build. Thanks for reporting it!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Keven Menard said:

We found the source of the issue and fixed it in the latest build. Thanks for reporting it!

Thanks! Glad you found and fixed it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm still having this problem. So I'll just cut and paste it from the post above:

I'm suddenly (last few days) having problems with ChasePlane automatically starting when I start P3dv4.

When it fails, I have to open Task Manager, Find the ChasePlane process, end it, and then start ChasePlane manually by clicking on it's desktop icon.

There are no error messages.

Anyone else having this problem? Would it be safe to uninstall it and reinstall it without getting the "to many installs" message on my computer.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Activations are tied to your hardware/system combinaison. Reinstalling from VFXCentral will have no effect on your activations.

For the issue where ChasePlane is not shutting down properly, we are still looking for solutions.

Is it the Bridge or ChasePlane itself not shutting down?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not a shutting down problem, it's a starting problem.

When I start P3D Chase plane does not always automatically start. I have to go into Task Manager and I see both the Bridge and ChasePlane listed as processes. I End the ChasePlane process and then I can go to the desktop and manually start ChasePlane. This doesn't happen all the time. Sometimes, more so than not, it does start correctly.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The start problem is caused by the shutdown problem...

There can be interested one instance of the application at any given time and it the app fails to shutdown and still exists when you launch the simulator, the hanging instance will remain.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Keven Menard said:

The start problem is caused by the shutdown problem...

There can be interested one instance of the application at any given time and it the app fails to shutdown and still exists when you launch the simulator, the hanging instance will remain.

Yes I can verify that now. I finished a flight, manually shut down ChasePlane and P3D, checked the Task Manager, and Chaseplane and the Bridge were still there.

Thanks.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now