Jump to content

Sign in to follow this  
Acerazus

Takes a long time for textures to load in

Recommended Posts

I found I had the same thing on my old system and FSX.  Switching views I would sometimes find myself in a gray Carenado cockpit for ten or fifteen seconds.  Problem went away with my new system and P3d4.

John

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Cactus521 said:

I found I had the same thing on my old system and FSX.  Switching views I would sometimes find myself in a gray Carenado cockpit for ten or fifteen seconds.  Problem went away with my new system and P3d4.

John

Maybe it's time to move on? To move to a new simulator? To be honest I was planning to get p3dv4 anyway. What are your specs?

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, Acerazus said:

Maybe it's time to move on? To move to a new simulator? To be honest I was planning to get p3dv4 anyway. What are your specs?

My new system is an I7 7700 running at 3.6 GHZ.  The bundled vid card is a 1060  GTX with 3GB of VRAM.  My motherboard has 8GB of RAM.  My HD is a Western Digital running at 7200 rpm.

I loaded MSE California, it stays crisp and clear with my fps locked at 33 fps.  My fps stays at 33 fps, when unlocked it jumps between 40-70 fps.  I don't use autogen over photoreal scenery, I run with 25 pct. AI, just enough to keep the sim populated with aircraft, and I have my AA set at 4X.  Everything else in P3D is maxed.

In XP11 I have everything maxed except for AA, which again I keep at 4X.  FPS there with the default aircraft are phenomenal.

Only other benchmarks I have are No Limits 2 Coaster sim, which runs buttery smooth, and the Valley benchmark from UIEngine, which comes in at 70fps with settings maxed.

John

I should add my system is configured for gaming, thus no background apps that can slow performance.  I run with browsers closed and all other apps closed.  No multitasking when I sim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have exactly the same problem, though the VC textures are white rather than gray. It only happens after changing views. It doesn't seem related to overall performance - I rarely see FPS below 24 and I use almost all of the available Orbx regional sceneries and about 250 complex addon airport sceneries. My system is an older one but still quite capable and video card is state of the art so I truly don't think it's hardware.

Sometimes it's accompanied by the clouds showing as rectangles. It's only an occasional thing but annoying when it does happen. My suspicion is that it's caused by other programs running in the background and soaking up memory but I haven't been able to identify any particular culprit.

Is there any word not allowed-proof (for me) utility that can shut down all background programs that are not essential for running FSX-SE and related programs?

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, kiwiflyer45 said:

I have exactly the same problem, though the VC textures are white rather than gray. It only happens after changing views. It doesn't seem related to overall performance - I rarely see FPS below 24 and I use almost all of the available Orbx regional sceneries and about 250 complex addon airport sceneries. My system is an older one but still quite capable and video card is state of the art so I truly don't think it's hardware.

Sometimes it's accompanied by the clouds showing as rectangles. It's only an occasional thing but annoying when it does happen. My suspicion is that it's caused by other programs running in the background and soaking up memory but I haven't been able to identify any particular culprit.

Is there any word not allowed-proof (for me) utility that can shut down all background programs that are not essential for running FSX-SE and related programs?

Any relationship to this thread back in May? 

 


Charlie Aron

Awaiting the new Microsoft Flight Sim and the purchase of a new system.  Running a Chromebook for now! :cool:

                                     

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎9‎/‎27‎/‎2017 at 4:06 PM, charliearon said:

Any relationship to this thread back in May? 

 

There may be some relationship but I don't think so. The black rectangles show up when an effect like VASI lights shows up in the distance - then when I get a bit closer the texture loads and it's normal. The other issue only happens when changing views and distance doesn't influence it as it's inside the VC... If the video card is the common issue, then it may be that I'm not using the optimum settings for it, ?????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    28%
    $7,100.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...