dornier

No weather displayed on the ND

Recommended Posts

Hi,

I use to see thunderstorms on the ND, but now nothing with the weather radar in WX+T or WX.  I'm using Active Sky for P3D V4 and running the latest version.  By the way, I'm still on P3D v4 and running the current version of PMDG 747 QOTS II.  Haven't upgraded to 4.1.

Thanks,

George

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

12 hours ago, dornier said:

Hi,

I use to see thunderstorms on the ND, but now nothing with the weather radar in WX+T or WX.  I'm using Active Sky for P3D V4 and running the latest version.  By the way, I'm still on P3D v4 and running the current version of PMDG 747 QOTS II.  Haven't upgraded to 4.1.

Thanks,

George

George, full names are required on all posts in the PMDG forums.  Does your active sky indicate that it is connected to the simulator?  Do you have actual precipitation in the area, radar does not paint clouds without raindrops (or ice).

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, downscc said:

George, full names are required on all posts in the PMDG forums.  Does your active sky indicate that it is connected to the simulator?  Do you have actual precipitation in the area, radar does not paint clouds without raindrops (or ice).

Just updated my profile to include my full name, thanks.  

Yes, last night I was on the runway at KMCI while heavy precip was falling with quite a bit of lightning, but no weather displayed on the ND.  Yes, Active Sky was connected and yes,there was precip on the field.  As a matter of fact it was a pretty cool effect seeing the rain coming down at an angle due to the winds.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, downscc said:

I assume you have updated Active Sky to the latest available. Here is a trouble shooting guide from the PMDG Product Support knowledge base: https://support.precisionmanuals.com/kb/a109/weather-radar-troubleshooting.aspx

Yes, it's the current version.  Luckily, it tells me when I start the program if there's and update.  I know there was an update just a few days ago that I updated to.  I will follow the link for help, thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had an issue where there was no precipitation when loading a thunderstorm preset.  I found out later that it may be a conflict with p3d v4 and simconmect module.  After updating to p3d v4.1 everything seems to be working again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Sigmund0428 said:

I had an issue where there was no precipitation when loading a thunderstorm preset.  I found out later that it may be a conflict with p3d v4 and simconmect module.  After updating to p3d v4.1 everything seems to be working again.

Hi, I decided to update to P3D V4.1 yesterday.  I'll try the 747 in the next couple of days.  Thanks for the info.

  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now