Sign in to follow this  
seanlister

Weird Lighting

Recommended Posts

Hey guys,

Just finished a flight and noticed when I was at the airport something wasn't quite right, this got me thinking back to when I took off that when I turned my landing lights on it was unrealistically bright. I am new to P3D and I have no idea what could be causing this. I have attached a screenshot of myself at Aerosofts Mallorca Evolution to display what I am experiencing.

 

Any help is appreciated greatly

Sean

 

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Yes that is weird, I imagine you mean the lamp posts.

Can you reset your shaders to see if the problem goes away?

Simbol 

Share this post


Link to post
12 minutes ago, simbol said:

Yes that is weird, I imagine you mean the lamp posts.

Can you reset your shaders to see if the problem goes away?

Simbol 

Yeah it's the lamp posts and the runway lights look weird in my opinion, how do I go about resetting my shaders?

Share this post


Link to post
15 minutes ago, seanlister said:

Yeah it's the lamp posts and the runway lights look weird in my opinion, how do I go about resetting my shaders?

You need to delete them so PD3V4 rebuilds them.

You will find them here:

C:\Users\<YOU>\AppData\Local\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Shaders

Simbol 

Share this post


Link to post
1 minute ago, simbol said:

You need to delete them so PD3V4 rebuilds them.

You will find them here:

C:\Users\<YOU>\AppData\Local\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Shaders

Simbol 

Whole folder?

Share this post


Link to post

So must be something else, is this happening on all airports?

Share this post


Link to post

Just had this same experience, but in my case, it was an just updated video driver that was causing it. reverted back and it was ok. my 2c

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
1 minute ago, Ed_S_Pilot said:

Just had this same experience, but in my case, it was an just updated video driver that was causing it. reverted back and it was ok. my 2c

Let's wait and see if the user reports back with more findings.

Simbol 

Share this post


Link to post
2 hours ago, simbol said:

Let's wait and see if the user reports back with more findings.

Simbol 

By all means, Let's do. In My Case, thats what had happened.

 

Thanks though....

Share this post


Link to post

Sorry everyone work took over, had some weird shifts, I'll be testing it again soon as there was a driver update the other day. 

Share this post


Link to post

Okay so I have just tested it at multiple airports, I then decided to turn off HDR and it notably changed the lighting obviously. I'm unsure if it is just a HDR setting I have wrong or what. HDR toggles the problem but adjusting the HDR settings makes no difference to the lights.

Share this post


Link to post
5 minutes ago, seanlister said:

Okay so I have just tested it at multiple airports, I then decided to turn off HDR and it notably changed the lighting obviously. I'm unsure if it is just a HDR setting I have wrong or what. HDR toggles the problem but adjusting the HDR settings makes no difference to the lights.

What video card you have? 

Share this post


Link to post
12 minutes ago, seanlister said:

PpyA6xW.jpg

This is Aerosoft's Heathrow Professional. 

Are you using settings on Nvidia Inspector? Or any add-on for shaders improvement? 

S.

Share this post


Link to post

I think I installed some a shader package thing or a preset through PTA or something like that. 

Share this post


Link to post
31 minutes ago, seanlister said:

I think I installed some a shader package thing or a preset through PTA or something like that. 

That might be the cause, can you disable this add-on, reset your shaders and confirm if the problem is still present?

S.

Share this post


Link to post

I'm unsure how to disable it, I went into PTA and reset everything and as far as I can tell the problem still persists. 

Share this post


Link to post

Try uninstalling it to see if your problem gets resolved.

You need to discard what add-on or configuration is causing this on your system.

Simbol 

Share this post


Link to post

I looked around at some videos of the addons and it appears to be an effect that Aerosoft try to pull of to make it look more realistic but the HDR doesn't really agree with it. 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this