muskrat

warning sound after engine start

Recommended Posts

I do not start the engines on the PMDG 777 from Cold & Dark, but use the 777 Default on the FMC.

the engines start but I then get warning sound (a beep, beep,beep,beep...) but cannot see any alerts displayed.

Have read the manual but cannot see any reason for this.

Can any member assist please?

Thank you

Donald Leaton

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Caution/warning/groundcall?

Equipment cooling in OVRD, for example can trigger this alarm also ADIRU on BAT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Throttles idle? COULD be a take off config warning... and a lot more without having more precise information 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like the T/O Config Warning to me.

What position are your throttles in. Are they calibrated correctly?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If is was the TO configuration warning there would be an EICAS warning to go with it. The OP gets no EICAS indications.

While the 777 is powering itself up systems make a number of sounds while they self tests. As the OP is using the default state the sim is already powered up but some of these sounds may still play as the sim starts. I suspect that is the beeping the OP hears. Just the simulation catching up with the panel state. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 17/04/2018 at 12:07 PM, kevinh said:

The OP gets no EICAS indications.

This is why i suspected the groundcall as this is the only :

 

On 05/04/2018 at 12:42 PM, muskrat said:

a beep, beep,beep,beep...

I can think of without an EICAS message.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now