Sign in to follow this  
MatthiasKNU

Mesh issue in Gran Canaria

Recommended Posts

Hi everybody!

I am using the FreeMesh X since it came out. Never had problems with it.

But today I was flying to Gran Canaria after quite a long time (I think the first time under P3Dv4.2) and now I had mesh issues.

41278545562_46965380ae_b.jpg

26449676327_220ab4c158_b.jpg

41278546832_efbac80027_b.jpg

 

To be honest, I already tried different (freeware-) meshes, and all had this problem in Gran Canaria. Only the Default mesh looks good. Eh, no, it doesn't look good. It's just working without issues.

FMX is placed just above the Bathymetry-Entry in the scenery library, but I also tried disabling all non-Default entries and placed the FMX-Entries at the top of the scenery library, and still these issues remain. So I am sure that it has to be an incompatibility between the Mesh and Default P3D...

I am not using FTX Vector. 

I also looked at the mesh in the TMF Viewer, but everything seems to be fine.

Maybe you have an idea what is wrong here.

Thank you very much in advance!

Kind regards

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I'm puzzled. Looks like a couple of the vectors are very unaligned with the mesh. Generally, it's not a good idea to run a mesh without replacing the vectors as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys, I found a solution today!

Go to C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3Dv4

open the terrain.cfg (backup the old one first!) and search for "Hydro Polygons".

Change FlattenMode=slope to FlattenMode=none

Save the file, and everything should be fine!

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this