Jump to content

Sign in to follow this  
Dean33

Triple Engine Failure in FA50

Recommended Posts

I previously reported getting triple sudden failure several times. (P3DV4).

Experienced it yesterday and managed to restart all - so not fuel.

Switched on FSUIPC Event log!

Today experienced it again twice.

Just leaving 35,000 in descent had throttled back sightly.  All three went quiet.  Restarted them all with air start (getting handy at this now!).

Five minutes later they went again.

 

In the  log I have marked leaving top of descent.  And events I think happened (no clue what).  

Then 'Engines Rich' - which presumably is restart process?

MARK -  - help would be appreciated - can't believe no one else is seeing this?  PM me and I'll email log.

Thanks

Edited by Dean33

UK P3DV4 Simmer
PilotEdge I11, CAT11, A-Z (ZLA), A-Z (WUS)

System details: Gigabyte P57v7 CF2 17.3" laptop. Kaby Lake i7 7700HQ CPU (averaging 3.4mhz). NVIDIA GeForce GTX 1070 8mb (laptop version), 16 GB of DDR4-2400 RAM, SSD - Samsung 970 Evo  500GB M.2 NVMe, 1TB HDD 7200.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I posted this back in December and have experienced multiple engine failures in the Falcon and the LearJet and in other aircraft -virtually every flight. 

The answer (in case anyone else suffers this) was nothing to do with Flysimware or the aircraft manufacturers. 

I was flying on Pilotedge (I believe problem exists on Vatsim too) where, if using any Carenado models as AI there is some anti copying software (from Carenado) that cuts your mixture!

Delete the AI and the problem goes away. 

Pity it took me two months to come across the forum reports of this and fix the problem. 

 

Edited by Dean33

UK P3DV4 Simmer
PilotEdge I11, CAT11, A-Z (ZLA), A-Z (WUS)

System details: Gigabyte P57v7 CF2 17.3" laptop. Kaby Lake i7 7700HQ CPU (averaging 3.4mhz). NVIDIA GeForce GTX 1070 8mb (laptop version), 16 GB of DDR4-2400 RAM, SSD - Samsung 970 Evo  500GB M.2 NVMe, 1TB HDD 7200.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Dean33 said:

I posted this back in December and have experienced multiple engine failures in the Falcon and the LearJet and in other aircraft -virtually every flight. 

The answer (in case anyone else suffers this) was nothing to do with Flysimware or the aircraft manufacturers. 

I was flying on Pilotedge (I believe problem exists on Vatsim too) where, if using any Carenado models as AI there is some anti copying software (from Carenado) that cuts your mixture!

Delete the AI and the problem goes away. 

Pity it took me two months to come across the forum reports of this and fix the problem. 

 

Very strange ???  just FYI, I have flown numerous hours on VATSIM (never on PE) and have never experienced your issues.  My Carenado aircraft  (numerous different models) are available to the vPilot software to be used as AI on VATSIM.


Join AOPA - your freedom to fly
Member Number:  04884995 
Prepar3D v4 /  w10/64 PRO  /I9 9900k O/C @5.0ghz / DDR4 3200/16GB / GTX1070
21.png

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...