neil0311

P3d v4.4 crash trying to access options

Recommended Posts

When I click "Options" the system hangs for a second and crashes to the desktop.  This is a new install of Windows 10 and P3D on a new machine. The following is what's in the event viewer:

Log Name:      Application
Source:        Application Error
Date:          2/9/2019 12:10:48 PM
Event ID:      1000
Task Category: (100)
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      VM-893721
Description:
Faulting application name: Prepar3D.exe, version: 4.4.16.27077, time stamp: 0x5bfdbb35
Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.17763.292, time stamp: 0xb51bba8e
Exception code: 0xc0020001
Fault offset: 0x0000000000055549
Faulting process id: 0x2af8
Faulting application start time: 0x01d4c09a480eac44
Faulting application path: D:\Prepar3D v4\Prepar3D.exe
Faulting module path: C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll
Report Id: 4caa7a1d-ff4e-4d1f-9fbf-d295e2a432c3
Faulting package full name: 
Faulting package-relative application ID: 
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="Application Error" />
    <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>100</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2019-02-09T17:10:48.280272900Z" />
    <EventRecordID>2145</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>VM-893721</Computer>
    <Security />
  </System>
  <EventData>
    <Data>Prepar3D.exe</Data>
    <Data>4.4.16.27077</Data>
    <Data>5bfdbb35</Data>
    <Data>KERNELBASE.dll</Data>
    <Data>10.0.17763.292</Data>
    <Data>b51bba8e</Data>
    <Data>c0020001</Data>
    <Data>0000000000055549</Data>
    <Data>2af8</Data>
    <Data>01d4c09a480eac44</Data>
    <Data>D:\Prepar3D v4\Prepar3D.exe</Data>
    <Data>C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll</Data>
    <Data>4caa7a1d-ff4e-4d1f-9fbf-d295e2a432c3</Data>
    <Data>
    </Data>
    <Data>
    </Data>
  </EventData>
</Event>

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Looks like Defender may be the culprit.  I disabled realtime scanning and the issue went away.  Anyone see this before?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A possible other solution is to turn off Windows Sync. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Jim Young said:

A possible other solution is to turn off Windows Sync. 

Thanks Jim, I'll keep it in mind if the issue comes back.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now