Jump to content

Sign in to follow this  
ncngrr

P3Dv4.5 View Group Management problems

Recommended Posts

I had P3Dv4.4 working with reasonable frame rates.  One day, the FPS went from averaging ~30+ down to single digits, for no apparent reason (I made no changes anywhere).

I uninstalled P3D Pro Plus in its entirety, ensured Win10/64 was up-to-date on the host and client PCs, ensured graphics drivers were up-to-date, downloaded/installed the current entire version of P3Dv4.5 (downloaded the entire 4.5 from the LM website).

I created network.cfg, multichannel.xml, displays.xml, and viewgroups.xml files in accordance with the P3D Learning Center. P3D now starts nominally and the PCs talk to each other over the LAN.

I started up P3D and the first thing P3D does is modify the displays.xml to include:
- adding an outside view to a 2nd monitor on the host machine that is not part of the viewgroup, and doesn't even show up in the displays.xml file
- deleting a display on the client PC altogether, deleting its entry in the displays.xml file
- adding new displays to the displays.xml configuration based on host PC graphics cards that should not be included in the view group (I specified no outside views being rendered by the host PC, per the Learning Center)

No number of attempts to change/fix the view group and display configurations seems to have any effect whatsoever as P3D seems to just does whatever it wants to do. This has been very frustrating.

I would greatly appreciate any assistance/insights into why P3D disregards my settings (presumably valid since they're taken directly from the LM Learning Center) and makes notably unhelpful changes. 

Thanks.

Scott
Colorado Springs

Share this post


Link to post

Honestly, the number of folks using P3D Pro Plus here is probably in the single digits...the best place to ask will be on the L-M forums, where I would hope they would give customers paying $2300 per license some serious love

Regards from across town

 


Bob Scott | AVSIM Forums Administrator | AVSIM Board of Directors

ATP Gulfstream II-III-IV-V

System: i7-8086K @ 5.3GHz on custom water loop, ASUS Maximus XI Hero, 16GB 3600MHz CAS15, eVGA 2080Ti XC Ultra, Samsung 55" JS8500 4K TV@30Hz, 2x1TB Samsung SSD 970Pro NVMe+850 Pro SATA 3, eVGA 1KW PSU

SB XFi Titanium, optical link to Yamaha RX-V467, Polk/Klipsch 6" bookshelf spkrs, Polk 12" subwoofer, 12.9" iPad Pro, PFC yoke/throttle quad/pedals with custom Hall sensors, Coolermaster HAF932 case, Stream Deck XL button box

Share this post


Link to post

I posted my problem on the LM P3D Pro Plus forum first (this morning), but haven't seen any replies.

Share this post


Link to post
Posted (edited)
16 hours ago, ncngrr said:

I posted my problem on the LM P3D Pro Plus forum first (this morning), but haven't seen any replies.

On a payware forum it normally takes 24-48h for a reply.

You can always open a Support Ticket..

Edited by GSalden

Gerard

7940x ( 14 cores ) : 8 cores @ 4.8 - 6 cores @ 4.0 Ghz - Gigabyte X299 Gaming 7 - 32 Gb G.Skill Trident Z 3200Mhz Cl 14 - Gigabyte GTX 2080 TI Windforce OC @1920 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - Thermaltake Level 10 GT case - EKWB Extreme 240 liquid cooling set push/pull - 2x 43” Sony 4K tv's in NVSurround

8700K : all 6 cores @ 5.0 GHz - Asus ROG 370 - 16 Gb 4000 MHz @ 3600 Mhz - Gigabyte GTX 2080 Windforce OC @ 1900 Mhz - 1x SSD M2 1800/1800 2TB - 2x  Sata 600 SSD 500 Mb - 1x 55” Sony 4K tv

My flightsim vids :  https://www.youtube.com/user/fswidesim/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

 

Share this post


Link to post
Posted (edited)
9 hours ago, GSalden said:

On a payware forum it normally takes 24-48h for a reply.

You can always open a Support Ticket..

Thanks, GSalden, for the reply and suggestion.

I have posted several questions on the Pro Plus forum, see that they been viewed hundreds of times, and nobody responds (LM or otherwise).  I just checked the support website and don't see any mechanism for opening a Support Ticket. 

Edited by ncngrr

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...