Jump to content

Sign in to follow this  
superextempman

Pilot2atc not working properly

Recommended Posts

every time I load P2ATC and my Xplane 11 in an untowered airport it will not tune to center to receive Clearence before takeoff even if I manually adjust the frequency using the freq fuction I hit the speech assistant and it shows up blank ive reinstalled P2ATC two times now with no difference I have no clue what is going wrong as this program worker perfectly a month ago for me

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can’t find the response from Dave right now but he had said that non towered airports will not support the unicom. I hope that I am remembering that correctly. 


Phill Dant

 

Banner_FS2Crew_NGX_Driver.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

What airport are you at and what frequency are you using?  It's possible the Center is out of range and cannot be reached while you're on the ground.

Does Speech Assistant work at other airports with other controllers?  Could be a data file missing if not.

Are you using version 2600R3 of Pilot2ATC?

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dave I'm trying to fly out of KDRO (Durango-La Plata, Colorado) which is part of the Denver ARTCC and your supposed to use 118.575 to reach Center but off the bat it starts out at 132.10 I tried last night and it works at towered airport with a tower controller I have the most recent version Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm.

I just went to KDRO and it does set freq to 132.1 when I first connected, not sure what's going on there but when there's no controllers, it does get confused sometimes and does not set the correct initial frequencies.  In this case, it should have set the radio to 120.625 initially.  I'll look into that.

But I switched to ASOS on 120.625, got the weather, then to 118.575 for Center and was able to get clearance.  SayIt phrases showed up normally.

Give it another try with a fresh start of Pilot2ATC.  See if you get connected to a controller.  Be sure the Power indicator is Green and that the Connect was complete.

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

tuned to 120.625 for the KDRO ASOS got the weather tuned to 118.575 for Denver center and nothing connected and power indicator is green

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think I found  a bug that is causing this.  It will be fixed in the next update.

Thanks,

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...