Jump to content

Sign in to follow this  
codysheppard2

Multiple Issues

Recommended Posts

Initially I was able to get connected but after putting my departure and arrival airport in, I would go to press the SID button and the program would freeze up.  I closed it out and restarted it and it did the same thing, 3 times.  So I uninstalled the program and reinstalled it, updated to the most recent AIRAC; after loading when I try to connect it freezes up and now crashes X-Plane.  I love this program, but it has become completely unusable to me recently.  Any help or insight would be greatly appreciated.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like you are low on memory or CPU.  When you press the SID, STAR or Approach button, all of the procedures for the current runway must be drawn at once which requires a lot of memory and CPU.  A minimum of 16GB is needed if you're running on the same PC as the SIM and 8GB if running on a networked PC.

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Dave-Pilot2ATC said:

Sounds like you are low on memory or CPU.  When you press the SID, STAR or Approach button, all of the procedures for the current runway must be drawn at once which requires a lot of memory and CPU.  A minimum of 16GB is needed if you're running on the same PC as the SIM and 8GB if running on a networked PC.

Dave

I did some cleaning up and I am fixing to fire it back up and try again and we will see what happens, I will let you know

Share this post


Link to post
Share on other sites

So did some tuning up on my PC.  I have an Alienware with an Intel Core i7-7700HQ 8G and a GeForce GTX1060 8G

I fired everything backup and things were running smoother until I hit the Auto Route function and then P2A was non responsive for about 8 minutes before Xplane crashed again.

I am fixing to try it again but this time I put in the route manually and I started P2A and got the route and everythiing loaded before starting Xplane so we will see what happens

I do appreciate the information about low memory, I found a process that was hogging A LOT of CPU power

Share this post


Link to post
Share on other sites

I`ve got 32 gig in my X-plane PC and it uses 28Gig at times, I have to keep the settings down a bit to keep it that low, lol.


Cheers, Andy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I understand the memory usage issue but I have had this program for 2 years now and only in the last 4 weeks has it become an issue.  I have been pleased with this product up to this point and have never had these issues.  But I appreciate everyone's assistance and will move to 124th ATC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...