Jump to content
Sign in to follow this  
buedi

"Partly" missing ILS frequencies...

Recommended Posts

Hi there,

I just opened a Zendesk Ticket, but when I opened it, it showed as solved and closed. Strange, so I thought I ask here if someone sees the same.

I wondered in my last flights with planes using the GNS530 that ILS frequencies did not show up on the WPT/FREQ page, just COM frequencies for the Airports I tried to land. To name a few: EDNY, EDJA, LSZR.

So I switched to Little Nav Map and in the Information tabs in LNM it also showed "ILS data not found". But looking at the Map in LNM, I can see the green ILS markers and the frequencies. I can also punch in the numbers into the GNS and it works.

Since my LNM Database consists 100% only out of MSFS Data (no Navigraph involved), and the frequencies work in the game, I can only assume that within MSFS the Frequencies are somehow in the Nav Database, but not always part of the Airport information. These seem to be 2 different things.

I suppose the instruments use the Nav Database (luckily), so the Navigation instruments work fine. But the GNS uses the Aiport information (like LNM does for the Information tabs) and there the ILS information is missing.

It is working fine for other Airports like EDDS and EDDH though. So not all Airports are affected ,but it seems I am just unlucky and fly to Airports all the time where the information is missing and I have to look it up in LNM 😞

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, buedi said:

Hi there,

I just opened a Zendesk Ticket, but when I opened it, it showed as solved and closed. Strange, so I thought I ask here if someone sees the same.

I wondered in my last flights with planes using the GNS530 that ILS frequencies did not show up on the WPT/FREQ page, just COM frequencies for the Airports I tried to land. To name a few: EDNY, EDJA, LSZR.

So I switched to Little Nav Map and in the Information tabs in LNM it also showed "ILS data not found". But looking at the Map in LNM, I can see the green ILS markers and the frequencies. I can also punch in the numbers into the GNS and it works.

Since my LNM Database consists 100% only out of MSFS Data (no Navigraph involved), and the frequencies work in the game, I can only assume that within MSFS the Frequencies are somehow in the Nav Database, but not always part of the Airport information. These seem to be 2 different things.

I suppose the instruments use the Nav Database (luckily), so the Navigation instruments work fine. But the GNS uses the Aiport information (like LNM does for the Information tabs) and there the ILS information is missing.

It is working fine for other Airports like EDDS and EDDH though. So not all Airports are affected ,but it seems I am just unlucky and fly to Airports all the time where the information is missing and I have to look it up in LNM 😞

 

 

Are you using the 530 mod?

 


spacer.png

Bob Cardone         MSFS 2020 , Fenix A320, Milviz C 310 , Kodiak , Simple Traffic  

TrackIR   Avliasoft EFB2    ATC  by PF3    FlyVirtual.net  CLX PC

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ooooh word not allowed! You are right. I had the GNS Mod installed and if I turn that one off, the GNS shows me the ILS for the Airports in question.

I still don´t get it why LNM has the same issue for the same Airports. I am sure it does not care what kind of Instrument Mods I have installed.

But for the GNS at least now I know where to file a Ticket. Thank you 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, buedi said:

I still don´t get it why LNM has the same issue for the same Airports. I am sure it does not care what kind of Instrument Mods I have installed.

If at some point you did a load scenery library in LNM with that mod active, it would see the same navdata as MSFS, as it includes whatever is in your community folder. May I suggest that now that you have disabled that mod that you do another load scenery library in LNM to get whatever MSFS currently has. Just guessing, but that mod may have included some erroneous navdata.

...jim

 


Intel i9 10900KF,  Nvidia 3090 24Gb, 64Gb Ram, Samsung Odyssey G9 Ultrawide 49" G-SYNC Monitor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, JimBrown said:

If at some point you did a load scenery library in LNM with that mod active, it would see the same navdata as MSFS, as it includes whatever is in your community folder.

 

Good thought Jim. I let LNM scan my Library again without the GNS and it did not make a difference. I´ll ask over at the LNM Forums and will file a Ticket in the Discord where the GNS support is supposed to be. Thanks 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...