Sign in to follow this  
mjrhealth

Thought I'd let the dust settle a bit ....

Recommended Posts

before I attempt the SP1 upgrade. I wanted to let the problems (and hopefully solutions) appear and mature before I made the move.Is there a recent step-by-step guide to the process? Also, I've seen recommendations that I uninstall and reinstall FSX first, but I also read that uninstalling FSX can screw up my FS9 installation ... true, false? They are on separate drives on my machine, if that matters. I have a ton of time and effort in my FS9 setup and would hate to have to start over.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

False. FSX clean install, defrag, then SP1, defrag.Simple as that.Allcott

Share this post


Link to post
Share on other sites

For some people it works great, for others (Including me) it is a waste.:-hmmm I followed the instructions to the letter and got burned. If you still want to go ahead with it, at least write down your display settings somewhere before you install it. Any ideas how I found that out? :-roll I lost my settings and still haven't quite figured out what I had it set on before. I unistalled SP1 and am getting workable performance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The uninstall of FSX won't "screw up" the FS9 installation but it will probably delete the Registry entry. Not a big problem though as it's easy to rebuild the Registry data for FS9. To do so, go here https://www.tweakfs.com/store/ and click on the Freeware Tools box on the left side of the page. Then download the FS9 Registry Utility which will rebuild the appropriate FS9 Registry entry.Doug

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I tried it and incredibly everything seems to work! Early on with FSX I had the dreaded 1722 error, but the fix was apparently permanent since this time FSX installed without any problems. I then installed SP1, defragged, rebooted and registered FSUIPC4 and tried TrackIR4. So far no problems.Does the SP1 upgrade automatically recognize a dual core processor, or do I need to turn something on?Thanks for the quick responses by the way ... that's the wonderful thing about this Forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go ctrl, alt, del and look at the graphs they should both be running. It usually does get it right but if it dosnt add,[JOBSCHEDULER]AffinityMask=3to your config that tells it you have dual core.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this