Sign in to follow this  
jd

3.01 has a problem - post it here

Recommended Posts

Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi JD, Not exactly a problem, but strange all the same! I currently use a shortcut target thus:K:rcv30rcv3.exe /high(pasted exactly as appears in the target line - no quotation marks etc) This works OK, but since FSMeteo sometimes fails to update the weather when this is "HIGH", for me at least, I thought I'd try LOW or BELOWNORMAL. But, changing the switch to either of these stops RC3.01 from starting at all. The hourglass cursor shows briefly then... nothing... just as if I'd not clicked on anything at all. All switches 'higher' than NORMAL work fine however. Am I missing something? Excuse my ignorance if this is so!Cheers,Paulhttp://www.strontiumdog.plus.com/sbird.jpgOfficially licenced by British Airways plc for use of name and logo

Share this post


Link to post
Share on other sites

some people start fs, rc, fsmeteo, any other add on, as low

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,I just downloaded the rc3.01 zip.After decompressing the rcv3.exe into the RC folder, I get a "Runtime error 62 - input past end of file" error when I run the program.Has anyone experienced this or please tell me what I'm doing wrong?TIA.Specs: Intel P4 2.26, 512Mo, WinXP Pro French.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unzip first, reinstall 3.01 and make sure that you chose the correct directory!Sam(Skywalker)

Share this post


Link to post
Share on other sites

i to am having a problem with 3.01 im getting a runtime error 53, im not for sure what you mean by putting it in the right directory, are you saying , after i unzip it, or take it out of the zipped folder do i move it to another before i open it.Thanks ..............Camtech

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strange, I re-downloaded the file, re-installed it into the RC directory and this time it works!The old archive I got must had something wrong.I will try v3.01 tonight, so comments will follow.See ya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i guess the question i need to ask is what do i do with this 3.01, do i click on it , or do i move it to the radar contact folder, because when i click on it i gat a run time error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

rcv301.zip contains one file. rcv3.exeunzip it, and put rcv3.exe in your rcv3 directory

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please be more specific about where to extract the RC301.exe to. I extracted to a seperate folder and got an error message when I ran the exe file. The process discontinued. My Radar Contact files are located in F:rcv30.An installation guide included in RC3.01.Zip would help.Thanks for some helpRichR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi JD,I would have to warn anyone from setting the priority of FSMeteo to anything less than NORMAL. I tried setting it to BELOWNORMAL once and it wouldn't update the weather during my flight.Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

>some people start fs, rc, fsmeteo, any other add on, as low Yes, that's what I'm trying to do JD. Problem is, entering LOW (or BELOWNORMAL)as the target line switch then prevents RC running at all. Cheers,Paulhttp://www.strontiumdog.plus.com/sbird.jpgOfficially licenced by British Airways plc for use of name and logo

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a minor problem with RC 3.01I have set it to high priority using the /high switch as indicated in JDs message. This appears to work as I see priority high on the splash screen. The problem is that I am back to the slow controller voices.When I use the old method (and the RC 3.01 exe):C:WINDOWSsystem32cmd.exe /C start /ABOVENORMAL C:Progra~1rcv30rcv3.exeIt works fine..OS is Windows XP homeAm I doing something wrong here?Gary

Share this post


Link to post
Share on other sites

Version 3.0 had no problems on my system. After upgrading to 3.01 controllers only gave "Flight Levels" for altitudes. "Climb and maintain Flight Level 7"...for 7,000'. It wasn't that way before.Odd...Mike Lyons

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mike, On your next flight be sure to check the options carefully after loading your flight plan. You'll need to specify the Transition Alt again for dep/ctr/arr. Make sure all the other options are as you want them too, including on the controllers page. :-)Best, Rob

Share this post


Link to post
Share on other sites

You'll need to specifiy your transition LEVEL again. They're on the controllers page, and they're set to 0 when you first use 3.01. In the US, set these to 180. Europe varies, but it's in hundreds of feet (60 is Transition Level at FL60, or 6000' at 1013 mb - 29.92 in/hg).This is done because TL is saved now each time you use RC and load a new plan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,I still have occasions where the controller will announce the altimeter setting while cruising about 3 times in a row. I'm using Active Sky 1.15.Is this something I'm doing wrong? Thanks,Sean

Share this post


Link to post
Share on other sites

are they different settings?that should be fixed. an announcement every 10 miles, when the pressure difference is greater than .04is this in departure, arrival or enroute?jd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,No they are the same reading 2 or 3 times in a row.This is all happening within 1 or 2 miles with no pressure difference.This is enroute.Thanks,Sean

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the flightplan used also.A flight from KJWN to Knoxville Downtown (forgot the ID) Flew it twice and recieved the duplicate sometimes triplicate altimeter readings both flights.I used the DR400 and Reality XP's Garmin 530 for the flight.Sean

Share this post


Link to post
Share on other sites

JD,I also get this as I'm leaving SXR or KCOS to the mountains. There's one place where I'll get a spurious 3 altimeter calls with the same setting. I keep meaning to send you a dat, but I've been distracted.Now that I'm actually testing ACLoader, I'll fly it and save a dat on DEP before contacting Center. It's always right after contacting Center, and always in the same place.This is almost always as I'm flying a prop, not so much a jet, with cruise set <12000. However, I have had this once or twice in a jet >FL350 - again after the DEP/Center handoff.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's a problem I keep having:On two separate flights, EDDT-LGRP, and KPHX-KLAX, on a couple of waypoints, RC never switches over to the next waypoint. I thought it might have only been the first 3.01, but it's happening in the second release as well. The PSS A320 and the DF737 both fly over the waypoint, the FMC switches to the next waypoint, RC never switches. I have to manually ask for a dir wpt to the next one.Also, I haven't got it figured out yet, but on my Suncom throttle I use the radio button to pull up MS ATC box to switch over to the next ATC, to hear MS ATC on Com 2. Ctrl-Shift-Y, is what MS sees this button as, yet running RC I can't get it to work. When I switch the open ATC box to another key, then I can't get the '1' or '2' key to work using MS ATC to autotune radios. This didn't happen with original 3.0 I checked the custom key option, but I don't see a key set that uses Ctrl-Shift-Y at all.Have you received reports of these problems. Going to try two more flights tomorrow, I'll see if the same thing is happening. Running RC off of WideFS, no slow voices!!Thanks,Lobaeux

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this