Maverick24

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Maverick24

  1. Hi all, after an update P3Dv4 to a latest version I noticed that night flying is impossible, because aircraft taxi and landing lights are nearly invisible. Or mainly the taxi lights, but I think landing lights should be a little stronger either. I tried everything I find on forums: set MOON_PHASE_LIGHTING=0 or to false, set MAX_POINT_LIGHTS=800 MAX_SPOT_LIGHTS=700 (from 250), tried play with dynamic light, lens flare and cloud cast and nothing works. Same situation with default Mooney, or Milviz cessna 310R. Example: Milviz cessna taxi lights OFF: https://prnt.sc/mjmzu3 Milviz cessna taxi light ON: https://prnt.sc/mjn096 Sorry for the colours, but is the best I can do with a lightshot. I think the difference is noticable. Can someone please help me with this? Thank you Jiri
  2. Maverick24

    Taxi and landing lights are nearly invisible

    Simbol, you are very kind and I really apriciated it and thank you. You are one of the only a few people who are willingly talk to me. I think out your offer and send you a PM, is that ok? What boders me is the fact that noone, milviz, flight one, carenado or lockheed do not confirm problem with lights and do not make a some statement about it. I think it´s not a small deal. On the other hand, could be only some users who are having theese kind of problems. But in that case I think it could be solved on users side via some different settings, or it could be caused by some external aplication. I posted topic on lockheed P3D official forum and waiting for some answer.
  3. Maverick24

    Taxi and landing lights are nearly invisible

    Light effect by simbol are just beautiful. I will consider buy if it will be public some time. So that´s it? I have to get some other payware addon to make things right? Or what is some solution? I dont want to be rude or start some kind of flame, but I wrote on 4 forums already and noone helps with this problem. Just confirm it. Pay for another product, wait long time for some fix by developers or even longer time for some fix by P3D? That is all options I have?
  4. Maverick24

    Taxi and landing lights are nearly invisible

    I dont know, I am not a pro. DL on = dont see a thing with taxi lights and see something more (depends on aircraft) with landing lights. DL off = see everything I need, but lights are ugly... Totaly understand, no question:).
  5. Maverick24

    Taxi and landing lights are nearly invisible

    And is there some place to buy it or just see the project info? It this possible for me? Who telling I did not contact them? Unfortunately this problem is relate to a few or many other addons, so I supposed that I can get quick and "larger" answers or solutions here. Milviz has its support forum and first mention with this problem is there since December 19th . I dont see anywhere some official answer for it - yes we know that and we will fix it / we will not fix it. Only answer I got so far is "turn off dynamic lights", that is all I know for now. I hope that I get some info to my second email too. I dont want to rush anybody, I understand it could be a complicated, just trying to get some informations.
  6. Maverick24

    Taxi and landing lights are nearly invisible

    I understand you. But still - for me it is a new feature, which is obviously not compatible with a lot of third party addons. Yes, it is not bug as I thought for the first time, but it is not good for users. Seems like we dont fully agree with each other :). Via custom jobs you mean some payware modification by you? Or could I get to theese modification somehow?
  7. Maverick24

    Taxi and landing lights are nearly invisible

    It´s not about trusting you, I believe you, but I pointing a one thing - it happened after update so something had to change and I ask what. What changed that I cannot see a thing with taxi lights on default or payware aircraft? What can I do? Freeware orbx airport, default aiport, other freeware addon, everything is the same. I tried this and nothing changes.
  8. Maverick24

    Taxi and landing lights are nearly invisible

    As I wrote higher - it happened with different planes. And as I wrote on other topics or forums, some users experiencing same thing. So I do think is the P3D problem, especialy it happened after I updated.
  9. Hi all, can someone share experience of function P3D after repair instalation of Win10? I had a "infinite logo turning loop" during boot and I try to decide what kind of repair I should choose. I really dont want to reinstall whole simulator with all addons again, so I would like to try everything to avoid that. If I choose repair instalation = everything stays on its place, can I run P3D? Thanks to all Jiri
  10. Maverick24

    PC12 V2 Bert+Autogyro mods combined - beta

    Guys, is anyone has avidyne working? Since I installed this update, I cannot start it.. Simply any of buttons is not clickable
  11. Maverick24

    PC12 V2 Bert+Autogyro mods combined - beta

    Thank you Bert, I send an answer to your email. Thanks a lot, I am about start to testing :).
  12. Maverick24

    PC12 V2 Bert+Autogyro mods combined - beta

    Hey Guys, I just sent pm to Bert, but can you simply explain the basics of this mod compared with autogyros mod? I am a little lost to umderstand what is for what, what I should use, or if I should replace .air file. Could you please give me some explanation? What am I missing? Thanks Jiri
  13. Hello, I have some interesting problem here. First of all, I never made sceneries and I am dont know much about it. Three months ago I steped up to P3Dv.3 and really want my homebase in P3D. But scenery is only for FSX. LKLN - Line - Czech Republic - Europe. I know, that it could be compatibility problem, but someone told me, that it can be figured out by changing format of bgl files with ModelConverterX. Scenery is here: http://www.flightsim.cz/fsitem.php?act=exe&id=694&menu= But after adding scenery to P3D, airport has missing every building and stuff. So I checked this: http://www.avsim.com/topic/414443-thai-creations-mumbai-india-is-out/page-10#entry3123675 and this: http://www.avsim.com/topic/456188-fsx-scenery-airport-scenery-to-p3d/ and tried to convert bgl files to P3D format with ModelConverterX (last version). But nothing helps with that. I tried contact autors, but they stopped developing with FSX, they haven´t P3D yet, so they dont know this kind of problems. I trying to figure this out, because theese guys made every bigger airport in our country and if I will succesfull here with LKLN, I can help them with changing rest of airports. Could please someone check this for me and help me? Thanks a lot Have a nice weekend Jiri
  14. Hello, I have a little strange problem here. I don´t remember, when it started (couple of weeks), but I cannot open ATC menu with any aircraft I choose. When I was searching some solutions, I found this (it is for PMDG aircraft, but I have 777 and there is no ATC menu either): http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?f=6312&t=113735&start=30 I suggest, that is workaround for all aircraft, because I think that missionpanel.cfg is some kind of "default" settings for all aircraft. So I thought that I was really close to figure this out, but when I tried to open missionpanel.cfg it says simply "Access denied" and I cannot even see something in it. I dont much understand "rights, owners and problems with it" because I never experienced before with FSX (9 years). I am the only user of this computer and have a administrator account so I dont understand, why I havent acces for simply text file. Could someone explain and help me please? Windows10, Prepar3D V.3 (last version from June I think). Thanks Jiri
  15. So I did it!!! I find out, that content.msi installer has rights problem with everything folder which is containing some xml file. So I took away every folder with xml files, installed the content.msi, it finised, and then put fodlers back without rewriting. P3D is fire up and everything seems to be ok. AND - ATC window is back . Thank you guys for your help. Have a nice weekend. I will spend it in 777 with my GF ;-). Thanks again Jiri
  16. So another a little bigger problem shows up. When ffantasy67 gave me an advice with install content.msi, I had to uninstall the old one. After the rights change, now I can open that missionpanel.cfg file, but I found out, that I allready have the changes applied as in the link is. BUT when I try install the content.msi, it again stuck with acces problem, but this time no on file, but in a folder in it. So I do exactly the same thing for whole Prepar3d folder, but installer still cannot pass this folder. And now this is the reason why I cannot start the sim. I havent in my settings "Everyone". I have theese: All applications packages (translated from czech localization) Creator Owner System Maverick (BIGHIND/Maverick) Administrators (BIGHIND/Administrators) Users (BIGHIND/Users) All of them have full control option. But when I click on "more options", there have everyone full control rights, except Users (BIGHIND/Users) and All applications packages.
  17. I cannot simply copy something from Gauges folder, everytime I tried it asked for the administrator rights. I have UAC disabled in windows and in registry. EDIT: I changed the owner of gauges folder on me and now I can read and change :-). Hurá!!! (in czech language :-D ). Now I can figure out that ATC window problem... I will report
  18. That was first thing I tried, it asks for administrator rights anyway.
  19. Hi, thank you for quick answer. I want try, but during installation it says "The Installer has insufficient privilegies to modify this file:" + way to the first file in the gauges folder, so that´s the acces problem. "Run as administrator" option is not in the right-click menu and it´s not markable in the Properties>Compatibility menu. So I guess that I will have to figure out the acces problem first, but I dont know how :-(. Jiri
  20. Hello, I tried this figure out on my home forum, P3D forum, but nowhere no effective help yet. I am new user of Prepar3D, changing from FSX. And sorry for my english. Three days ago I installed Windows 10 on new SSD HDD, check or install drivers for HW and then the first application I installed was Prepar3D v3.3 (last version I could download). After install I start the sim and hit OK in the menu. I just wanted to look how it looks. No addons. Then loading started, and when the status bar reach 100%, the program froze there a little while and then crash. No message, no problem, just dissapeared. So I tried for at least 5 times, everytime the same situation. So I was checking event protocol during loading and there was no fault log (that one with the red exclamation mark and nothing else either), only some log where was marked prepar3d.exe as a faulting program, but no faulting module or other information. When I had a problem in FSX, the event protocol was the first thing I started to look what happened. Only once there was faulting module as facilities.dll, but in other 20+ tries to runup the simulation there was nothing. I really looked forward for new sim, better performance and first of all I need it for my bachelor thesis and the first experience with this sim I got is CTD, wich I have many times with FSX, that so sad. I asked on this on P3D forum, but no effective advice for this time. http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?f=6312&t=119573 Here are the things I tried to figure it out without effect: Changing planes, locations, time Delete Prepar3D.cfg Added AffinityMask = 84 and erase path in Situation=... (see this on the other topic with same problem: http://www.avsim.com/topic/443954-p3d-will-not-start/) Repair the program Reinstall the program Updating all drivers I have Made sure that my primary graphics is my nVidia and not the motherboard adapter. (I cannot simple disable it, in my BIOS is only option for setting one of them to primary. The other one will be disable automaticly. I dont know if there is any other option. I have ASRock B75 Pro3-M). My desktop machine: Windows 10 Pro 64 bit Intel Core i7-2600 3.40 GHz 16 GB RAM nVidia GTX 960 I please for any advice. Thank you for your help, have a nice day. Jiri
  21. Maverick24

    CTD after loading reaches 100%

    So, now it works. I did this: I changed my user name on the one without letters with diacritics reboot in BIOS I set "render stanby" to "disable" (manual says: Use this to enable or disable Render Standby by Internal Graphics Device.The default value is [Enabled) uninstall prepar3D just like the support page says install to the defaul path location (to Program Files - kill me :-) ) And now it works. Thanks for everyone who help me. Jiri