Search the Community

Showing results for tags 'G1000'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • New Member Forums
    • Welcome New Members!
    • Help Using the AVSIM Forums
    • Help Creating an AVSIM Account and Logging on to AVSIM
  • AVSIM Fixed Based Operations (FBO)!
    • Hangar Chat
    • Flight Planning
    • Virtual Reality (VR) Hardware and Games
    • Letters to the Editorial Staff of AVSIM
    • All About Us
    • Crash To Desktop (CTD) Forum
    • The Bargain Hunter's Shack
    • Classified Ads | Want Ads | Swap Meet
    • AVSIM's Round the World Race Forum
    • AVSIM Reviews Feedback
    • The File Library General Forum
    • Flight Sim & Aviation User Stories
    • In Memoriam of Tom Allensworth
    • In Memoriam
  • Microsoft Flight Simulator Forums
    • MS FSX | FSX-SE Forum
    • Microsoft Flight Simulator
    • The Microsoft Flight Forum
    • The FS2004 (FS9) Forum
    • Flight Simulator Tips and Tricks
    • Shared Cockpits | Multi-Player Forum for FSX | FSX-SE | P3D
    • MS FSX | FSX=SE | P3D Simconnect Forum
    • FSX | P3D Missions Forum - How To
    • FSX/FSX-SE Aircraft and Panel Design Forum - How To
    • FSX | FSX-SE Scenery Design Forum - How To
    • The Paint Shop - The Aircraft Painter's Forum - How To
    • Mesh Scenery Design - How To
    • TTools for MSFS Forum
    • Add On Developer's Forum
    • DX-10 Discussions, Hints and Help
  • The Prepar3D Forums
    • The Prepar3d Forum
    • Prepar3D Tips, Tricks and How To's
  • The X-Plane Forums
    • The X-Plane General Discussions Forum
    • X-Plane Tips and Tricks
  • The IPACS Aerofly Forums
    • IPACS AeroFly FS2
  • Simulator Screen Shots, Real Aviation Photos, & Videos
    • The AVSIM Screen Shots Forum
    • Real Aviation Photos
    • Aviation and Flight Sim Video Forum
  • Hardware & Operating Systems Discussions
    • WIN10 OS Forum
    • WIN8 OS Forum
    • The Win7 OS Forum
    • MOBO | RAM | CPU | HDD | SSD | Desktops | Laptops
    • Monitors | Multi-Monitors | Video Cards | Drivers
    • Hardware Controllers | Joysticks | Drivers
    • Networks | WIFI | Routers | Ethernet | DSL | Cable Modems
  • Commercial Support Forums (Hosted by AVSIM)
    • FS2Crew Support Forum
    • OldProp User-to-User Support Forum
    • Mindstar Aviation Support Forum
    • The RealityXP Support Forum
    • The Official DX10 Scenery Fixer Support Forum
    • The Multi-Crew Experience (MCE) Support Forum
    • Virtual Avionics Support Forum
    • Lorby-SI Support Forum
    • Pilot2ATC Users Forum
    • The Carenado Support Forum
    • The Alabeo Support Forum
    • Remote CDU for Phone / Tablet Official Support Forum
    • Airline2Sim Support Forum
    • SX Airport Design Forum
    • P3D Tweak Assistant (PTA) and RealismShaderPack
    • The simPlugins Support Forum
    • SimSettingsManager Official Support Forum
    • simFDR General Support Forum
    • Blue Sky Star Simulations Support Forum
    • Capt. PERO Support Forum
    • Flysimware Forum
    • Mid-Atlantic Air Museum Simulations Support
    • FSReborn Series Support Forum
    • Desk Pilot - Shared Cockpits
    • PhotoSim Labs - Bahamas sceneries
  • User-to-User Support Forums
    • Photo Scenery Support Forum
    • The PMDG User-to-User Forum
    • The AS16 and ASCA | Active Sky | Active Sky Next | XPAX Support Forum
    • The VOXATC Support Forum
    • The MILVIZ Support Forum
    • The Level D 767 | Wilco PIC 767 Forum
  • Freeware Support Forums
    • General Freeware Discussions
    • Radar Contact Support Forum
    • Little Navmap | Little Navconnect | Little Logbook Support Forum
    • The VATSIM | vPilot | FSInn Unofficial Support Forum
    • The Sweet FX Support Forum
    • The TinMouse Support Forum
    • The TileProxy Project Forum
    • LINDA
    • Mario Noriega Designs
    • SimLauncherX
    • FreeMeshX Global Support Forum
    • FSLaunchPad
    • PSXseeconTraffic for FSX | P3D
    • Terminal Procedures Forum
    • The Focus on Freeware Forum
    • The FS9 Evolution Forum
    • Helicopter and Rotor Head Forum
  • Virtual Airlines News and Discussion
    • VA News and Announcements
    • VA World!
  • Other Civil Aviation Simulators
    • Terminal Reality's FLY Series
    • Digital Combat Simulators (DCS) Forums
    • The Outerra 3D Planetary Engine
    • The Flight Unlimited Series
    • The FlightGear Forum
    • Other Flight Simulation Software
  • International Language Forums
    • Deutsches Forum fuer die Flusi Gemeinde
    • Türkler için Flight Sim forumu
    • Forum de la Communauté francophone de Simulateur de vol
    • Foro de vuelo virtual en español
    • Forum della Comunità Italiana di Flight Sim
    • O fórum em português
  • Other Forums
    • The Phoenix Software Production (PSS)
    • 777 Studios!
    • Home Cockpit Builders

Categories

  • Articles
  • AVSIM News
  • File Library News
  • AVSIM Reviews
    • Hardware
    • Aircraft
    • Scenery
  • Product Announcements & Press Releases
  • What's New @ AVSIM
  • Interviews
  • AVSIM Editorials
  • Guest Editorials
  • Obituaries

Blogs

  • Tom Allensworth's Blog
  • Gaiiden's Scroll
  • Brandon's Box
  • Jess B's X-plane blog thingy
  • Tom_Test's Blog
  • Alpha Floor's Logbook
  • GolfPilot
  • adi518's Blog
  • Chase's Blog
  • The Big Tour
  • Tales of a Wannabe Pilot
  • Farmer Looking Skyward

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


About Me


About Me

Found 11 results

  1. Hello, I have spent half-a-day testing and have to report that I cannot get any plane with a builtin G1000 to follow the flight plan I enter into a "floating" GTN750. I am in VR as well. However, planes with the older GPS models 530 will follow the flight plan just fine. The G1000 error isn't noted until there is a change of direction. The plane starts the turn but in the middle stops turning and just goes straight. If I click on NAV on the G1000, it will return to the new magenta line and finish the turn. I must select NAV after every change of course. At first I thought that this was an error only with new planes with modified G1000s like the Epic or King Air 350, but when I started testing on the C172 I found that all G1000s react the same - and all the 530s work. WHAT'S NEW: I have just begun to notice that, when the 750 is following a flight plan, the G1000 or 530 also show a magenta line and the name of the next waypoint.... but only a line to the next waypoint, not the rest of the flight plan. They didn't used to do that. When we get to a turn, the G1000/530 puts up a new magenta line and the next waypoint. But halfway through the turn the plane exits NAV mode and starts going straight. I have to tell PlaneCommand "LNAV" or push the NAV button on the G1000. Then we go back to the magenta line. So it appears that the 750 is controlling the plane fine when LNAV is initiated and when the flight plan has a change of course, the 750 gives the new waypoint and magenta line to the G1000 but forgets to say "follow the magenta line". I use the 750 in ALL my planes and I never noticed this before because I used to just set a direct destination on the 750 and then use graphical editing to add new waypoints. The plane always followed the course including the turns, but putting the waypoints into a flight plan isn't working. Is there something that I am missing in the settings???????
  2. I am trying to use my Carenado C180 G1000 sim aircraft to practice instrument approaches using autopilot. Using heading mode works fine but whenever I try to switch to NAV mode the airplane is turned North. The same happens in Approach Mode. I am using P3Dv3. Does anyone have any suggestions?
  3. Hey everyone I recently bought the Mindstar G1000 add-on for my FSX. Unfortunately, I had to find out that the flight plan function is causing some trouble, a CTD to be more precise. After having read some topics on this forum and also having tested a few things (new fsx.cfg etc.), I decided to reinstall my FSX (by following PMDG's guide - so it's definitively a clean installation). After the re-installation, I only installed some pay-ware sceneries and of course the Mindstar G1000. Sadly, that didn't fix the problem for me. The error always appeared to be the same both before and afterwards. Here the description: I open FSX, select the default C172 equipped with Mindstar's G1000 on a random airport and hit "start flight". In the cockpit after starting the engine, I open the flight plan window on the MFD and dial in a random waypoint. When pressing ENT to accept it, FSX freezes and closes. I get the following application error: Faulting application name: fsx.exe, version: 10.0.61637.0, time stamp: 0x46fadb14 Faulting module name: API.DLL, version: 10.0.61637.0, time stamp: 0x46fadb58 Exception code: 0xc0000005 Fault offset: 0x000179f2 Faulting process id: 0x10b8 Faulting application start time: 0x01d2e5f2a4b681ce Faulting application path: C:\FSX\fsx.exe Faulting module path: C:\FSX\API.DLL Report Id: 33e93874-51e6-11e7-879b-40167eaccbd3 Faulting package full name: Faulting package-relative application ID: I would be very grateful if someone could help me with this problem, because the Mindstar G1000 is such a great add-on and it’s a pity if some features would be refused to me. Kind regards Fabian Weiß
  4. Videos from the developer showing functions of the upcoming G1000 Cheers Tom
  5. Hi all, I have this weird problem when trying to enter data into the G1000 of the Phenom 300. When trying to enter a value (e.g. an airport), sometimes (i.e. most of the time), the characters keep changing automatically (rapid scrolling through its list continuously). To stop it, you have to shutdown the plane (batt 1+2=off). I am using P3d v4.1. Note I have already changed my mouse and still same thing. Video can be seen here:
  6. I am trying to fly an ILS on the Phenom 300 (latest version, with Nav extension and latest Navigraph) on FSX Gold Edition. Even though I can load and activate an approach, the FMS never sequences to capture the LOC or GS. Normally if you are receiving vectors, the PFD shows HDG in green with LOC in white and GS in white. But as the LOC is captured the LOC and GS should turn green. They never do so the FD never commands lateral or vertical navigation. What am I doing wrong? Also the GCU has Softkey Select at the bottom, with SEL in the middle and arrows on either side. This cannot be clicked at all. Is this a known bug or again, am I doing something wrong? Just for the record, I am a pilot, IFR rated, but never flown jets so while I have no experience in this airplane, I am familiar with real life G1000s. But I am not an expert in FSX. Any help appreciated.
  7. Leaving Oakridge State 5S0 (I highly recommend this airport - freeware) in the lovely Aerobask "new" Twinstar. I'd call this a medium systems addon, but I highly recommend it, it has a lot of features and the price is quite reasonable, the sounds are excellent! There's perf charts and the FM is really solid, numbers are super close to real world. Enjoy! Untitled-1 by ryan b, on Flickr Untitled-4 by ryan b, on Flickr Untitled-5 by ryan b, on Flickr Untitled-6 by ryan b, on Flickr Untitled-7 by ryan b, on Flickr Untitled-8 by ryan b, on Flickr Untitled-9 by ryan b, on Flickr Untitled-10 by ryan b, on Flickr Untitled-11 by ryan b, on Flickr Untitled-14 by ryan b, on Flickr Untitled-15 by ryan b, on Flickr Untitled-16 by ryan b, on Flickr Untitled-17 by ryan b, on Flickr Untitled-18 by ryan b, on Flickr Untitled-20 by ryan b, on Flickr Untitled-22 by ryan b, on Flickr Untitled-23 by ryan b, on Flickr Untitled-24 by ryan b, on Flickr Untitled-25 by ryan b, on Flickr
  8. oliverb34

    G1000 issue

    Dear community, I have an issue with the DA62 G1000. Upfront, I am sorry that my description might sound confusing, the issue surely confuses me... After entering an flightplan, taking off and engaging the AP, the AP follows the route nicely, however with a big BUT: The PFD does not change to the next WP, the flightplan in the MFP does not switch to the next active leg. I can of course rectify this with choosing the active leg manually, but this is a nuisance especially on difficult SID and STAR. What is even more confusing is that the distance calculations are completely off. The distances are calcuated from the departure airport to the next WP (if I knew how to attach files, I would attach 2 screenshots to demonstrate the issue). I am completely lost why this is happening. I have even read through the official Garmin G1000 manual to find my error. I think that I forgot something at the very beginning of the flight, like activating the flight plan or tell the FMS that I am taking off. Is there anybody who can give me some advice here? Regards and merry christmas, Oliver
  9. Hello everybody, I recently purchased the C172 G1000 and yesterda also the SR22. After some test flights I've experienced some troubles with the autopilot and the HDG mode. When flying for a certain time after e.g. the departure, the autpilot is not following the set HDG anymore. In the screenshot I selected a heading of 230° but the autopilot stops turning at 255° and continues to fly this heading - a deviation of 5°! After 20 minutes of flying the deviation is even worse - Now I selected 215° as desired heading but the autopilot follows 209° - it seems that the deviation is growing by time?! Can you explain that? Any ideas? It only happens with those two Carenado planes. No problem with others so far! Thanks in advance! Best regards from Austria, David
  10. Hey , Last night I bought the Carenado Embraer Phenom 100 for P3D v4. After i bought it i installed it in the normal way. Than i wanted to create a flightplan from KSFO to KLAX. So i went to the FPL page and type in my departure Airport. But now when i´ve clicked on enter my Flight Simulator is broken down i tried i many times but everytime when i clicked on enter P3D doesn´t work anymore. I hope you can help me. Regards Sven
  11. Hi, I've been searching through the forum and more widely in Internet unsuccessfully... I just got the Carenado Phenomm 300 and purchased meanwhile the Navigraph extension. While launching my session after having chosen my aircraft, I have this message Did anyone get the same? Obviously the extension doesnt recognise my AIRAC 1713 ! Thanks in advance