Jump to content

Sign in to follow this  
drdickie

Strange display at startup

Recommended Posts

I start FS9 in the "create a flight" mode. All at once the PMDG aircraft give me the screenshot attached while loading the navdata. Other aircraft do not. Although the aircraft seem to perform all right, it takes almost a minute for the navdata to load.I have a GeForce 6800 Ultra video card using the 81.95 WHQL driver from the nVidia website. I have AA turned off in FS9, and usually run the card at AA 4x, AF 4x, high quality, and vertical sync on. I have downloaded a new copy of the driver, reinstalled after using a driver cleaner, etc. I have also changed the video card settings, etc. Nothing seems to affect what I see at startup.I have also deleted my fs9.cfg file and allowed FS9 to rebuild.Anyone else ever see this? Any comments or observations?Thanks.http://forums.avsim.net/user_files/135624.jpg


Dick Parker in Northeast Ohio USA

Windows 10 64-bit | Nvidia GTX 1080 | ORBX | P3D 4.4.16.27077
 

Share this post


Link to post
Guest andyman

It happened after you upgraded your display drivers.... Didn't it?Or enabled more antialiasing than it can handle?

Share this post


Link to post

I get the same thing. Quite annoying. It goes away if FS is in window mode. PatAMD A64 4000+ @ 2.6GHz, Zalman7700Cu cooler, Corsair XMS 1GB DDR, LTK6800GT-OC, Asus A8V MoBo, WDRaptor10KrpmHDD, TrackIR4, XP-hsp2


i7-6700k @4.5GHz 16G XMP-3200 | GTX1080ti | 1TSDD | Win10 | TIR | TMCougar | CHyoke/TQ/peds | 55" 4k UHDTV | OR cv1 | P3Dv4

 

 

 

Share this post


Link to post

Yes, it happened after installing 81.95 drivers. The AA setting does not seem to matter.


Dick Parker in Northeast Ohio USA

Windows 10 64-bit | Nvidia GTX 1080 | ORBX | P3D 4.4.16.27077
 

Share this post


Link to post

I have reinstalled some earlier WHQL nVidia drivers and it is still happening. So, maybe it is not just an 81.95 driver problem. Nothing I have done, changing AA, AF, VS, and fs9.cfg, has caused the problem to go away. The only thing I have not done is to reinstall the PMDG aircraft.Anyone from PMDG have any comments on this?Thanks.


Dick Parker in Northeast Ohio USA

Windows 10 64-bit | Nvidia GTX 1080 | ORBX | P3D 4.4.16.27077
 

Share this post


Link to post

Me too.I get it every time I load the aircraft in FS.:(


John

 

Share this post


Link to post

I have now found that if I set my video card AA to 8xS with a new installation of nVidia driver 81.95 WHQL, the strange display goes away when loading PMDG aircraft. But, then, AdvDisp, necessary to use Radar Contact, does not display correctly. Maybe you can't win?Thanks for the comments and verification that I am not seeing things.


Dick Parker in Northeast Ohio USA

Windows 10 64-bit | Nvidia GTX 1080 | ORBX | P3D 4.4.16.27077
 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    2%
    $540.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...