Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Recommended Posts

I have spent the last 3 hrs trying to get ASX to connect to FSX. I have triple checked all setting and can get simconnect to connect to AI traffic as per the test in the manual. Everything checks out OK but cannot get any weather to display in FSX. I have attached 2 logs files one is the log from ASX and the other in a edited version of simconnect log. The original file was nearly 1 Meg. I really need help with this. I would credit myself with reasonable network knowledge... what am I missing.Andrew


Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Andrew,I just noticed in your log that there is another weather application running... this can be causing conflicts.. are you using FSInn or Squawbox etc? If so you need to disable weather them to allow ASX to set the weather. Can you confirm?Best,


Damian Clark
HiFi  Simulation Technologies

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was suprise to hear that another weather program was running not sure where this is comming from I only have ASX installed. Can you tell by the log what it is?Andrew


Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Server (running FSX) Application DataMicrosoftFSX<?xml version="1.0" encoding="Windows-1252"?>SimConnectSimConnect.xmlFalseFalseIPv4global

192.168.1.102
645004096FalseFalseAutolocalC:Document and SettingsAndrew BrownMy Documents[simConnect]Protocol=IPv4Address=192.169.1.102Port=500MaxReceiveSize=4096DisableNagle=0I am assuming the ports are open (disabled all firewalls) How do I check this?Regards,Andrew

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just to be clear SimConnect is running on the client where ASX is installedAndrew


Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Andrew i noticed that in your simconnect.xml your address is 192.168.1.102 and in the simconnect.cfg the address is 192.169.1.102 Could this be the problem?Harvey


 

Harv.png?dl=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys,Progess has been made, I have been able to connect to FSX... thanks for the pickup. I still appear to have a problem I cannot get the X Gauage to display and data. I am not sure if it has anything to do with the log. See attached log from ASXThanks for your help.Andrew21:15:08: Starting depiction output to FSX21:15:15: Exception received: 1421:15:25: Exception received: 1421:15:26: Exception received: 1421:15:37: Exception received: 1421:15:46: Exception received: 1421:15:54: Exception received: 1421:15:56: Exception received: 1421:16:00: Exception received: 1421:16:02: Exception received: 1421:16:15: Exception received: 1421:16:18: Exception received: 1421:16:20: Exception received: 1421:16:42: Exception received: 1421:16:49: Exception received: 1421:16:49: Exception received: 1421:16:51: Exception received: 1421:17:00: Exception received: 1421:17:02: Exception received: 1421:17:07: Exception received: 1421:17:13: Exception received: 1421:17:24: Exception received: 1421:17:25: Exception received: 1421:17:26: Exception received: 1421:17:43: Exception received: 14


Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Funnily enough i had this same problem(Exception received:14) but it seemed to just disappear. There is a thread below/above where a fix was posted for this.I do however have the problem with the X Guage not working. It just stays with a blank screen and "New Imagery Downloading" on it, but no map. Also i get no voice playback on tuning channel 122.00 although i do get this 16:22:24: Voice script playback complete16:22:37: Starting voice script playback...16:22:37: Voice script playback complete16:22:51: Starting voice script playback...16:22:51: Voice script playback completeconstantly in the log, showing that it sees the channel is tuned to 122.00.If i run ASX on the same machine as FSX i have no problems at all, everything works fine, but on a network i experience these 2 problems above.


 

Harv.png?dl=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jim,Fixed.. Everthing is working fine. Thanks for all your helpRegards,Andrew


Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes that seems fine, i can generate weather and I get ASX messages in my FSX. And i get Voice messages in the log whenever i turn 122.00 on or off, i just don't get the actual sound.


 

Harv.png?dl=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...