Sign in to follow this  
Kyprianos Biris

FSmeteo 6.2 server problems..

Recommended Posts

I have this weird problem during the FSmeteo connection.It starts like always, "Trying server #1.." - then it stops for a second and it says that both Server 1 and 2 are down and it tells me to download the METAR and stay offline.. Have been getting this message for like the last week, both with 6.0 and 6.2.I'm using FS2004 (FS9) - havent tested in 2002.Anyone willing to give it a shoot?CheersTom

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Stephan,Not that I know of, tough I have Norton AntiVirus 2003 running all the time of obvious reasons.. could that be a factor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't know if this applies to your situation or not, But some of the popup software inhibits full access to the servers. I have to disable AdSubtract Pro when I'm using FS Meteo (per developer instructions).Racartronit means something, but I just can't remember what

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried to disable everything I could of in the "System", but still no joy...Also tested in FS2002, same problem there. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Thomas,glad to see you here at the avsim forums, haven't read from you in a while.It's been some time since I used fsmeteo (switched to wxre, but might be switching back again) but as far as I remember the first server fsmeteo uses is not owned by Marc, so if this server has problems or is down fsmeteo will switch to Marc's own server.I've been having trouble getting metars almost all of last weekend but I guess it is fixed now. Both wxre and fsmeteo had problems with the official server, but since yesterday wxre is working again and so should fsmeteo.BTW, how do you like fsmeteo 6.2? I haven't upgraded yet and was wondering what you like, dislike about it.Cheers,Petehttp://members.aol.com/pzsoulman/myhomepage/logo.gifAthlonXP2000,AbitKX7-333(latest4in1),512MB/2700SDRAM,WinXP,DirectX8.1,Geforce3TI200(128MB)(Det.30.82),SBlive(WDM5.1.2601.0)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pete,The weird part about this is that not everyone got this problem, seems like I am like the only of 4 that I'we talked to. So, if it was a "official server bug" it should have happend to the public, and not only poor me ;)The new 6.2 interface seems good, tough havent tested it cause i wont work, LOL.. but the new "thunder on the right, rain og the left and clear skies straight ahead" sounds very nice..All I want know is the thingy to work like it used to do.. :)Catch you laterCheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi ThomasI have exactly the same problem as you describe, so you're not the only one! :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem, it worked once then for the rest of the night I could no longer connect to the servers.-Paul Cartier

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow, that's to bad to hear these problems. I guess it wouldn't make any sense if I asked you guys if you had any stutters using it (when it worked)?There seems to be a problem with wxre, FS2K4 and FSUIPC from what I read at the wxre forum and I was wondering if the same stutters occur with fsmeteo?Hope everything works out,Petehttp://members.aol.com/pzsoulman/myhomepage/logo.gifAthlonXP2000,AbitKX7-333(latest4in1),512MB/2700SDRAM,WinXP,DirectX8.1,Geforce3TI200(128MB)(Det.30.82),SBlive(WDM5.1.2601.0)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem with me.Last night I couldn't get to Server #1 but Server #2 worked OK.Today neither of them are working. Only "Get weather and stay offline" works. And then it doesn't update FS until you click "use downloaded weather"Llgaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

>I have this weird problem during the FSmeteo connection.>>It starts like always, "Trying server #1.." - then it stops>for a second and it says that both Server 1 and 2 are down and>it tells me to download the METAR and stay offline.. Have been>getting this message for like the last week, both with 6.0 and>6.2.>>I'm using FS2004 (FS9) - havent tested in 2002.>>Anyone willing to give it a shoot?>>Cheers>TomTom I amusing Fsmeteo 5.1 with FS2002 same problem with servers being down. I have left Marc an Email hopefully situation will repaired.Kenny G.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same with me V5.1 V5.2 and V6.2 all do not work, so it looks like a server problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't even get the 6.2 update, though I had gotten the previous 2 V6 updates. Grrr

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bought version 5.2 21 Sept 2002 after the 1 July 2002 deline date. Does this mean I will be getting a free update from Marc or does everyone need to purchase an upgrade?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan,I purchased my 5.2 update this past January and the 6.2 update showed up in my e-mail this AM ( free ). Might need to drop Marc a note if you don't see it in a day or so.JimBob

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did send him a email with proof of purchase yesterday and I have not heard back from him.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pete, My 6.01 works with FS2004. And, yes, I get stutters everytime FSMeteo updates the weather. About 4-5 stutters in 10 seconds or so. They are pretty annoying.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same with me and V5.2 since last night. Only the get wx and stay offline works.Graham

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had no problem last night. I'm using 6.2. But now I can't get on FSmeteo servers or the vatsim server though FSMeteo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just wondering for those who have had any success with 6.2 , does the weather still pop up or do we have a smooth transition ?Regards Rob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Steve,thanks for the info. Unfortunately I'm getting stutters with wxre as well as with fsmeteo (5.1 that is). I'm really not quite sure if I'll update either of them if the stutter problem isn't fixed in future updates.To bad, I really loved both programs and they worked fine in 2002. Well, maybe there is hope since it is mentioned in the wxre forum as being a bug and that they're working on it.Cheers,Petehttp://members.aol.com/pzsoulman/myhomepage/logo.gifAthlonXP2000,AbitKX7-333(latest4in1),512MB/2700SDRAM,WinXP,DirectX8.1,Geforce3TI200(128MB)(Det.30.82),SBlive(WDM5.1.2601.0)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just got the 6.2 upgrade and it looks as if it is connecting to server 200 but then hangs part way through the 'downloading winds'.Looks like it could be server problem and not a problem with the upgrade. I hope so for our sake and Marc's, I'm sure he wouldn't like to have search for a bug in the update :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this