Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Kascu

Help! Pressurization - AUTOFAIL issue

Recommended Posts

Hi Guys,

 

My overhead panel on pressurization indicates 'AUTOFAIL' it happened during one of the flight and has failed to be corrected despite of all my effort to do maintenance using FMC. BTW: I have not activated any failure.

 

How can I solve this issue, any ideas'

 

Milions of thanks in advance,

 

Patrick


PatrickNarsis

 

Half X Case | Core i7 2600K @ 4.6 GHZ | ASUS P8P67 Deluxe | 8GB DDR3 Gskills Sniper @ 1600 MHZ CL 7-8-7-24 | EVGA GTX 580 SC @ 797 MHZ | 240 GB SSD OCZ & 1 TB WD Caviar Black

 

Corsair AX850W PSU | Windows 7 Ultimate 64bit | DELL U2711 | Saitek Yoke, X52, Rudder, Switch, Multi Panels | REX | GEX Europe | UTX Europe

Share this post


Link to post
Share on other sites

I experienced same problem once, everything was in perfect order, no failures active, but for some reason I got pressurization AUTOFAIL. Never found the cause, never again experienced the problem.


[color=#a9a9a9][size=1][size=4][img]http://forum.avsim.net/public/style_images/flags/rs.png[/img][/size] Lj. Prodanovic[/size][/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you reach the cruise altitude that you set on the pressurization panel?


Alex Jevdic KORD/KHOT/KPWK

A<380 love at first flight

Share this post


Link to post
Share on other sites

All packs and engine bleeds are on @ Adam. Also, it happened before I reach cruse altitude.

 

Strange thing, AUTOFAIL pressurization appear from 'Cold and Dark" state and now even to other aircraft like B737 - 900.


PatrickNarsis

 

Half X Case | Core i7 2600K @ 4.6 GHZ | ASUS P8P67 Deluxe | 8GB DDR3 Gskills Sniper @ 1600 MHZ CL 7-8-7-24 | EVGA GTX 580 SC @ 797 MHZ | 240 GB SSD OCZ & 1 TB WD Caviar Black

 

Corsair AX850W PSU | Windows 7 Ultimate 64bit | DELL U2711 | Saitek Yoke, X52, Rudder, Switch, Multi Panels | REX | GEX Europe | UTX Europe

Share this post


Link to post
Share on other sites

I experienced this and left landing gear failing to raise. Both failures were when I saved the flight in FSX. Now I just load the plane from fresh every time. I also did not have any failures set! Very strange.


AMD Ryzen 7 3700X 4.2 32 gig ram, NVidia 1060 6 gig, Intel 760 SSD M2 NVMe 512 gig, Crucial MX500 SSD

You Tube:- https://www.youtube.com/channel/UC96wsF3D_h5GzNNJnuDH3WQ

Reality Is For People Who Can't Handle Simulation!

Share this post


Link to post
Share on other sites

All packs and engine bleeds are on @ Adam. Also, it happened before I reach cruse altitude.

 

Strange thing, AUTOFAIL pressurization appear from 'Cold and Dark" state and now even to other aircraft like B737 - 900.

What you should try is "recycling" the altitude selector, bring it back to zero and then that altitude your at. That works sometimes. Or you could manually control the pressure, since the automatic system failed.


Adam Ruemenapp

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    34%
    $8,560.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...