Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Jester01

Frustrated

Recommended Posts

I am hoping that someone will be able to assist me.  I am a long time FSX user.  Having said that, I am not a computer wizard.  I just like to sit and play the sim.  Recently my computer crashed, so I had one built that would run the sim.  I had them use the old windows 7 operating system as I heard compatibility issues with window 8.  They used the old hard drives from my old computer ( I had 3).  I use one drive solely for my FSX.  When I installed FSX I had a lot of trouble activating it, but eventually it worked.  Now here is my issue.  When I open the sim, the screen with all the available aircraft shows up.  Some of the default planes will not load when I choose it.  For example, the Boeing 737.  When I choose it, the screen is black, however I can hear it.  When I close that plane, and we return to the available aircraft screen, it remains black.  When I choose another aircraft, it shows as available, but the same black screen loads with sound only.  When I close the sim, and restart it, the same issue presents itself.  Certain planes will work fine, and others will not. I have changed the compatibility to use XP service pack 3 and to run as administrator.   I have searched different forums, and even called Microsoft.  I cant seem to find an answer.  FS 9 runs perfectly.  My computer specs are as follows:

 

Intel Core i5-3470.  CPU @ 3.20 GHz 

8.00 GB Ram

64 bit OS

Windows 7 Home premium/ Service pack 1

Radeon HD 7700 video card

 

I hope this enough information

Thanks in advance!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Have you applied the UIAutomationcore.dll file to you FSX folder? I'm sure I've read about this solving a similar issue before. You can get the file pretty easily, just do a search in the forums.

 

Best of luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jester,

 

I wonder if the PC builder installed all of the mainboard chipset drivers and so forth.  If Alenia's suggestion doesn't do it maybe try installing the latest chipset and video card drivers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you installed the fixed uiautomationcore.dll and put HIGHMEMFIX=1 into your fsx.cfg? UAC is off?

 

Sometimes deleting your fsx.cfg and letting FSX rebuild it will help.

 

I don't use the XP compatibility mode. If it's not fixing anything I'd turn that off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys! thank you so much for the quick response! I haven't even heard of the UIAUTOMATIONCORE thing! So much to learn. I will look for it and see if it works. Also, very strange....I cant find the fsx.cfg file in the folder??!! I will search more and let you know.

 

Gord

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is an automatic message.

 

This topic has been moved from "MS FSX Forum" to "Crash To Desktop (CTD) Forum". This move has been done for a number of possible reasons.

  • The most likely reason is that the post was off topic.
  • The topic could also have contained images or a video that were not appropriate to the original forum it was posted in.
  • The images might not have been "illustrative" or "explanatory" in nature.
  • The topic could have been moved because we deemed it to be more appropriately placed elsewhere.
Please ensure that your posts are "on topic" and contain illustrative images or videos as appropriate. Do not post videos or images just for entertainment purposes anywhere but in the screen shot or video forums. See our image posting rules here.

 

Members who continue to post off topic posts can be denied entry to specific forums in order to reduce and remove the practice. Your cooperation is appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi gents.  Well, I installed the UIAutomatincore into the main FSX folder.  Has not fixed the problem.  I shall continue to search.  Thanks to all for your assistance!!

 

 

Gord

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


When I close that plane, and we return to the available aircraft screen, it remains black. When I choose another aircraft, it shows as available, but the same black screen loads with sound only.

 

This indicates memory starvation.  Your fsx settings may be set okay and may not be the problem.  Remember when you first installed FSX?  It was running great and with massive FPS.  Then you started adding things.  The problem is other things running in the background.  If you hear some HDD thrashing while running fsx, fsx is actually loading almost everything you have installed for FSX (if you want to see for yourself, download and run Process Monitor while FSX is loading and running).  This is why I moved to the SceneryConfigEditor, a neat utility for managing your installed sceneries - http://sourceforge.net/projects/fs-sceditor/files/.  I only enable the sceneries that I will be using during my intended flightplan.  I can do this before FSX is even loaded (be careful though with FTX/Orbx scenery as that is usually enabled via their FTX Central program.  You can still disable some of their scenery but remember to reenable them before using FTX Central).  Before I found this utility, I was also getting those black screens.  I have a lot of FTX/Orbx stuff (well, almost all of it) and a lot of photosceneries (in fact, practically the whole USA!).  So try that fix as there really is no magic bullet to fix memory starvation. 

 

Best regards,

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites