Jump to content

Sign in to follow this  
Gabriel Teles

So, I did a little mod for sun and lens flare effect...

Recommended Posts

That was the issue, it's all working now! Thanks.

 

Cool! I probably should add a note about this in the readme...  :ph34r:


Gabriel J. T. Rodrigues

My mods in the library

My photography (site updated!)

English isn't my native language. Sometimes, I'm going to make mistakes or sound strange and for this I'm sorry. Please feel free to correct me at anytime. Thanks for your comprehension!

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just uploaded the file to the library. I guess it will be online soon. Just search for "Simple Sun Mod"! And thank you for testing it. The final version has some minor tweaks. Although nothing changed in appearence, you guys may want to download the final version anyway. :P

 

 

Valeu muito Gabriel! You sir, are a genius!

 

Bela screenshot! Thanks!


Gabriel J. T. Rodrigues

My mods in the library

My photography (site updated!)

English isn't my native language. Sometimes, I'm going to make mistakes or sound strange and for this I'm sorry. Please feel free to correct me at anytime. Thanks for your comprehension!

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Gabriel, i installed your Sun Flare mod, and it was working perfectly (see Vid) however after installing a couple of other items (airports etc0 it has stopped working. I have reinstalled it twice now and still no-joy. I am running in DX10 (using Steve Parsons DX10 Fixer) and I use REX4, however I have not updated either DX10 Fixer or REX4 (thus overwriting the files). Any help would be greatly appreciated as I love this mod.

 

Video:- 


AMD Ryzen 7 3700X 4.2 32 gig ram, NVidia 1060 6 gig, Intel 760 SSD M2 NVMe 512 gig, Crucial MX500 SSD

You Tube:- https://www.youtube.com/channel/UC96wsF3D_h5GzNNJnuDH3WQ

Reality Is For People Who Can't Handle Simulation!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Gabriel, i installed your Sun Flare mod, and it was working perfectly (see Vid) however after installing a couple of other items (airports etc0 it has stopped working. I have reinstalled it twice now and still no-joy. I am running in DX10 (using Steve Parsons DX10 Fixer) and I use REX4, however I have not updated either DX10 Fixer or REX4 (thus overwriting the files). Any help would be greatly appreciated as I love this mod.

 

Video:-  

 

Hello! 

Strange! This mod should not be affected by airports. Can you still see the sun and the lens flare effect in any camera other than the virtual cockpit one? Or can you still see the sun? 


Gabriel J. T. Rodrigues

My mods in the library

My photography (site updated!)

English isn't my native language. Sometimes, I'm going to make mistakes or sound strange and for this I'm sorry. Please feel free to correct me at anytime. Thanks for your comprehension!

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just flew into Ibiza with the sun low down, flying straight into it, but no flare at all. So no, I'm mystified. Same for outside cams, no lens flare. It must be something I've done. But for the life of me I can't think what!


AMD Ryzen 7 3700X 4.2 32 gig ram, NVidia 1060 6 gig, Intel 760 SSD M2 NVMe 512 gig, Crucial MX500 SSD

You Tube:- https://www.youtube.com/channel/UC96wsF3D_h5GzNNJnuDH3WQ

Reality Is For People Who Can't Handle Simulation!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just flew into Ibiza with the sun low down, flying straight into it, but no flare at all. So no, I'm mystified. Same for outside cams, no lens flare. It must be something I've done. But for the life of me I can't think what!

 

Ok, just to be sure: do you still have the "Lens Flare" option checked in your FSX display settings? 


Gabriel J. T. Rodrigues

My mods in the library

My photography (site updated!)

English isn't my native language. Sometimes, I'm going to make mistakes or sound strange and for this I'm sorry. Please feel free to correct me at anytime. Thanks for your comprehension!

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, it was the first thing I checked, I also re-installed the textures after using REX4 and setting lights etc with DX10Fixer.


AMD Ryzen 7 3700X 4.2 32 gig ram, NVidia 1060 6 gig, Intel 760 SSD M2 NVMe 512 gig, Crucial MX500 SSD

You Tube:- https://www.youtube.com/channel/UC96wsF3D_h5GzNNJnuDH3WQ

Reality Is For People Who Can't Handle Simulation!

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are using EZDOK, make sure you read the readme.txt file Gabriel provided with this patch about EZDOK camera entries.


Advertising links removed.  Cannot advertise in signature.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No EZDOK, I use Opus. And I followed the instructions to the letter. It was working fine re video, but for some unknown reason it just stopped working!


AMD Ryzen 7 3700X 4.2 32 gig ram, NVidia 1060 6 gig, Intel 760 SSD M2 NVMe 512 gig, Crucial MX500 SSD

You Tube:- https://www.youtube.com/channel/UC96wsF3D_h5GzNNJnuDH3WQ

Reality Is For People Who Can't Handle Simulation!

Share this post


Link to post
Share on other sites

No EZDOK, I use Opus. And I followed the instructions to the letter. It was working fine re video, but for some unknown reason it just stopped working!

 

Hi Sierra, 

 

Based on what I've learned, in order to see lens flare, you only need to:

1. Have flare textures in your "Texture" folder; 

2. Have a suneffect.cfg that calls exactly for these textures;

3. Have "Lens Flare" option checked in FSX, which you have; 

4. Have "ShowLensFlare=TRUE" in each camera described in "cameras.cfg" that should show the effect.

 

So I would say: open your suneffect.cfg just to check if it is the one that came with the mod; open your cameras.cfg (both of them -- the one in FSX root folder and the one in fsx.cfg folder) and see if there's anything wrong with "ShowLensFlare" entries. There should be only one "ShowLensFlare=TRUE" for each camera, as I have learned in this thread. I assume the textures are installed correctly, or the sun wouldn't appear.


Gabriel J. T. Rodrigues

My mods in the library

My photography (site updated!)

English isn't my native language. Sometimes, I'm going to make mistakes or sound strange and for this I'm sorry. Please feel free to correct me at anytime. Thanks for your comprehension!

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, I sorted it, my mistake ( I knew it was something I had done) when I re-checked the cameras.cfg file in the appdata\ms\fsx folder, I had put the new line into the wrong cam. Works perfectly again. Thank you for the help Gabriel. By the way I have been trying to find the new files in the Avsim library, no luck so far, do you have a link handy. Thanks in advance.


AMD Ryzen 7 3700X 4.2 32 gig ram, NVidia 1060 6 gig, Intel 760 SSD M2 NVMe 512 gig, Crucial MX500 SSD

You Tube:- https://www.youtube.com/channel/UC96wsF3D_h5GzNNJnuDH3WQ

Reality Is For People Who Can't Handle Simulation!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't make any lens effect to work with sweetfx. Anyone tested it?

 

Sent from my U8815 using Tapatalk 2


Advertising links removed.  Cannot advertise in signature.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, I sorted it, my mistake ( I knew it was something I had done) when I re-checked the cameras.cfg file in the appdata\ms\fsx folder, I had put the new line into the wrong cam. Works perfectly again. Thank you for the help Gabriel. By the way I have been trying to find the new files in the Avsim library, no luck so far, do you have a link handy. Thanks in advance.

 

Great! 

The file is here

 

 

I can't make any lens effect to work with sweetfx. Anyone tested it?

 

Sent from my U8815 using Tapatalk 2

 

When you disable SweetFX, does it works? 


Gabriel J. T. Rodrigues

My mods in the library

My photography (site updated!)

English isn't my native language. Sometimes, I'm going to make mistakes or sound strange and for this I'm sorry. Please feel free to correct me at anytime. Thanks for your comprehension!

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    31%
    $7,930.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...