Sign in to follow this  
Maury Pratt

Cockpit sounds mostly absent

Recommended Posts

When first installing 777-200 SP1 the cockpit sounds (altitude callouts, etc.) played normally, but have disappeared (mostly) since then -- the engine sounds continue, but nothing else. By that I mean cockpit sounds occasionally play normally, but only through earphones when set to default (rather than the system speakers), so I know they're still enabled. Also cockpit sounds work fine with the 737 NGX and through the system speakers.

 

So evidently there's something going on with my 777 configuration (I've checked all the configuration settings) that I haven't been able to find in the documentation. Any suggestions?

 

- Maury Pratt

________________________

 

High end 8Gb system, Win 8.1 64bit, DX10 (w/Steve's mods), nvidia and realtek drivers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Do they come back after you restart FSX???

 

This happened me last week and it was caused by me playing a High sound quality HD video with media player while also flying the 777.

 

I haven't played the video while flying since and the cockpit sounds have never gone silent.

 

Something to check out maybe!!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do they come back after you restart FSX???

 

This happened me last week and it was caused by me playing a High sound quality HD video with media player while also flying the 777.

 

I haven't played the video while flying since and the cockpit sounds have never gone silent.

 

Something to check out maybe!!! 

No, unfortunately neither restarting FSX nor the computer brings back the cockpit sounds.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another thing to check is that your sound options in windows aren't trying to play sound into speakers that don't exist.

 

If you have 2 speakers, but have setup quadraphonic or surround 5.1 sound in your windows playback settings, then some of the sounds are being routed to the other 3 speakers you don't have, therefore those sounds will come through the non-existant speakers as silence.

 

Stero.jpg

 

edit: just noticed your NGX does not suffer this problem, so this is less likely. Still worth a look.

 

Maybe there's a similar setting inside the 777 FMC that does this kind of thing to enable 5.1 surround on cockpit sounds?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go to PMDG Setup/Options/Sound and in device, select a different sound device and execute then revert back to the original output device and execute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go to PMDG Setup/Options/Sound and in device, select a different sound device and execute then revert back to the original output device and execute.

That was it! The problem was that when installed it selected the correct SOUND/DEVICE -- but it changed itself to another audio device somehow.

 

Thanks for all the helpful responses.  I'm host and demonstrating PMDG's 777 sp1 to members of our San Diego SimFlite club meeting tomorrow, so all's well just in time!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks King of IFR, that did it for me too, had the same problem.  Have my sweet sweet sounds back without doing a reinstall...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this