Sign in to follow this  
Steve Dra

PC hard boots when loading Aerosoft Airbus with new DX10 install

Recommended Posts

Hey Guys,

As the title implies, I just purchased and installed Steve's fixer, and all aircraft work fine except the Aerosoft bus, which when loaded hard boots my PC.

 

Has anyone else experienced this?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

If it's a hard reboot then I would suspect a power issue to the gpu. It may be that the complex aircraft and vc shadows is too much for it. I had a dodgy power connector on my previous gpu and it would occasionally reboot the pc as you describe.

Share this post


Link to post

More than likely hardware issue. It's amazing how much dust and dirt get inside a PC. Clean it out and reseat the connectors.

Share this post


Link to post

Thanks guys I'll give her a good cleaning and re-seat all the connectors.

Steve...I have a GTX660 with a Corsair 500 PS. 

I'm looking at upgrading to a 980gt hopefully and know I'll need to get a new PS as 500 would barely run it.

 

I'm away from my computer this weekend but will let you guys know how it turns out.

 

I wanted to mention that the PMDG 777 runs fine, and also the iFly 737.  Its just when I hit the VC in the Aerosoft, it shuts down.  I have managed to do one circuit with her after updating to the latest patch, but not sure if it was the silver bullet because it was still happening after initially.

 

I'll keep you guys posted. 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this