Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Demious

GPS_500error

Recommended Posts

After a complete fresh install of P3Dv3, I get right after the first start a list of error messages for a GPS, that seems to be identified as fs9gps.

the entries look like: error=Gauge/Script Errortype: GaugeName: gps_500error [different extensions]

 

Can this be the result of something I've done wrong, or is this a bug in P3Dv3?

 

In case I did this myself, what did I do wrong and how can I fix it?

In case this is a bug in P3Dv3, do I have to wait for LM to fix it, or can I do it myself and if so, how should I do this?


Cheers!

Maarten Franken

Share this post


Link to post

That is reporting some so-called "XML syntax errors" in the fs9gps.cab, which is really strange since this is the one supplied by ACES for FS9, and carried forward to FSX. The name is the giveaway to this of course... :Cuppa:

 

I wrote "so-called" because I'm not all that sanguine about the accuracy of the P3D error detection routines.


Fr. Bill    

AOPA Member: 07141481 AARP Member: 3209010556

Interests: Gauge Programming - 3d Modeling for Milviz

Share this post


Link to post

You should turn off Content Error Logging in the P3D Settings or, in your P3D.cfg under Main, change the 1 to a 0. This is mainly used by developers and does not necessarily indicate a problem with P3Dv3.

 

Best regards,


Jim Young | AVSIM Online! - Simming's Premier Resource!

Member, AVSIM Board of Directors - Serving AVSIM since 2001

Submit News to AVSIM
Important other links: Basic FSX Configuration Guide | AVSIM CTD Guide | AVSIM Prepar3D Guide | Help with AVSIM Site | Signature Rules | Screen Shot Rule | AVSIM Terms of Service (ToS)

I7 8086K  5.0GHz | GTX 1080 TI OC Edition | Dell 34" and 24" Monitors | ASUS Maximus X Hero MB Z370 | Samsung M.2 NVMe 500GB and 1TB | Samsung SSD 500GB x2 | Toshiba HDD 1TB | WDC HDD 1TB | Corsair H115i Pro | 16GB DDR4 3600C17 | Windows 10 

 

Share this post


Link to post

I wasnt sure what to expect from this error, since it's a part of the basics since FS9, so I didnt know what to think it. But it doesnt seem to affect anything in the sim.

So, this is one I can ignore, that's good to know.

 

Thanks for the info, guys! :)


Cheers!

Maarten Franken

Share this post


Link to post
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    34%
    $8,560.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...