Sign in to follow this  
freddieclarke13

P3D V2.5 737 NGX BROKEN EXTERIOR

Recommended Posts

Hi guys,

Yesterday, I bought the 737 NGX for P3D. I used it in FSX for a long time with no issues at all so I was keen to get it up and running in P3D V2.5. I loaded it into P3D and noticed (rather easily) an error with the exterior model. Well, you can see for yourselves in the screenshot provided. I contacted PMDG support but ,in the politest way possible, so far they have been useless. I thought it may be an ezdoc issue but it doesn't seem to be. I suspected it to be the ezdoc bug where it loads the VC views in exterior but I floated into the cockpit and it was the exterior view cockpit. The wings look fine from the VC view and the model is fine in the start up screen. I have tried to repair and reinstall a few times but I had no luck. I really hope someone can help me out, I am desperate to get it working as I really love PMDG's addons.

Cheers,
Freddie Clarke

SCREENSHOTS:

1. Exterior Model http://puu.sh/msmPy/8cb81859f0.png

2. Wings from VC http://puu.sh/msmS2/8f1ef46784.png

3. Cockpit from exterior view http://puu.sh/msmTS/66211ee2e3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Did you open a support ticket with PMDG? You say they have been useless. They will have the knowledge to help. They have always helped me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes sir, they replied but nothing useful. I sent them an email back about 7 or 8 hours ago and haven't heard from them.

A email within your support ticket? They don't you support email.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to hear that. They are usually very good. I wish I could help. Hopefully someone can.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am at a loss as to what I should do. I know that PMDG do not offer any sort of refund and firmly insist their products are not faulty. That's $100 I will never get back. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know it sucks to wait, but have faith. If it were a real problem thousands of people would be going off on it and PMDG would be all over it. Surely its some setting somewhere you're missing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

True.

If I post my settings,can someone see if there is anything that could cause it?


http://puu.sh/mtoxz/cfb1ff3ecb.jpg

http://puu.sh/mtoA3/c5177d5bcb.jpg

http://puu.sh/mtoDO/40a710c067.jpg

http://puu.sh/mtoHc/6161bc89a9.jpg

http://puu.sh/mtoNw/84d43199d3.jpg

http://puu.sh/mtoKo/7c99d4e58a.jpg

 

PC SPECS:

i7 4790K @ 4.2 ghz

EVGA GTX 950 2GB

8GB DDR3 RAM

1TB Hardrive

H81M Motherboard

Cooler Master Hyper T4 Cooler

 

ADDONS:

P3D V2.5

PMDG 737-800 for P3D

Active Sky Next SP4

EZCA 1.18.7 (latest version)

ORBX FTX Global

 

I don't think it's any addon causing the problem. All my other aircraft (Q400, Airbus etc.) work perfectly. I reinstalled EZCA twice but no change.

 

Thanks for everyone's help,

Freddie Clarke

Share this post


Link to post
Share on other sites

I honestly can't tell based on your original post what the actual problem is. Your pictures only show two screenshots of EZdok interface, and the last one is a screenshot taken inside the exterior model of the cockpit. What is the actual issue you are having?

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, now it makes more sense. What kind of graphics card do you have and what drivers are you running?

 

You may also want to go into your C:\Users\<username>\AppData\Local\Lockheed Martin\Prepar3D v3\Shaders and delete all of the compiled shaders (the sim will regenerate them next time you load the sim.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also, I am running V2.5 and I can't see the shaders folder anywhere.


There is a ShadersHLSL in the main Program Files x86, is this right?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also, I am running V2.5 and I can't see the shaders folder anywhere.

There is a ShadersHLSL in the main Program Files x86, is this right?

 

Full names in every post, please - first and last.

No, just the contents.

 

See above.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apologie, I would have thought it was pretty obvious from every other post I made.

Freddie Clarke

 

Forum requirement. I can't keep track of everyone individually.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have a good CPU, but a very weak graphics card. The 950 is NOT optimized for high-resolution gaming. With NVidia GPUs the important number is not the first one (9), but the second one (5). It only has 2GB of VRAM as well, which can't help matters.

 

You have your settings cranked very high, with 8x MSAA and your scenery and terrain detail sliders all maxed out. I have a 4GB GTX970, and I would not dare try to run the settings that high, and the 970 (though not top-of-the-line) is a much more powerful GPU than your 950.

 

I realize that you have other add-ons that appear to work - but they can't be running anywhere near their potential with the setup you currently have. If upgrading your GPU is not an option, you really need to scale back your sliders and MSAA settings if you want to use the NGX without having a "skeleton aircraft".

 

As Molleh suggested, deleting your shader cache and letting it rebuild might help, but a better GPU would be the best solution to your problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks you for your suggestions, I will test them out now although I could not locate the shaders folder in the app data etc. directory.

Freddie Clarke


I turned down the graphics settings to the lowest possible and it made no change to the problem.

Freddie Clarke


Fixed! I turned off shadows (cry) and the fuselage has risen from the dead! 
I really appreciate all the suggestions and support, a lot more helpful than the ticketing system!

Thanks,

Freddie Clarke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks you for your suggestions, I will test them out now although I could not locate the shaders folder in the app data etc. directory.

Freddie Clarke

 

I turned down the graphics settings to the lowest possible and it made no change to the problem.

Freddie Clarke

 

Fixed! I turned off shadows (cry) and the fuselage has risen from the dead!

I really appreciate all the suggestions and support, a lot more helpful than the ticketing system!

Thanks,

Freddie Clarke

Glad you found a fix. The GTX-950 will work pretty well with more modern MOBA games - that was pretty much what it is optimized for - but the computational requirements of a whole-world flight simulation engine like FSX/P3D are probably pushing that GPU to the limit of what it can handle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


I really appreciate all the suggestions and support, a lot more helpful than the ticketing system!

Thanks,

 

Glad  that  you have  it  fixed,  you don't  have  to sign your name  every time after  each sentence,  just  add it  to your  signature  block  and  you  don't have  to worry  since it be there  all the time

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this