Recommended Posts

Gentlemen any one experience with this great tool?

Have done a lot of reading and after that started.

This is actually for the first time I really like photo real stuff in any Sim :-)

Generate local my country fine with different ZL too :-)

 

Busy with the Alps and have done a lot of tiles however I have the following error at title 47+009

(What I understood is that the are several nodes conflicting and should be merged with JOSM?

Curious how you guys solve this one and maybe any directions, find the you tube movie not complete for X-plane newbies ;-))

 

Appreciated any input... thanks

 

 

Step 2 : Building mesh for tile +47+009 :
--------

-> Loading of elevation data.
-> Start of the mesh algorithm Triangle4XP :

  Loading altitudes from DEM file.

  Computing curvatures from altitudes.

  Constructing Delaunay triangulation by divide-and-conquer method.

  Recovering segments in Delaunay triangulation.

  Spreading regional attributes.

  Adding Steiner points to enforce quality.

Error:  Ran out of precision at (0.0389525401513, 0.694278188562).

I attempted to split a segment to a smaller size than

  can be accommodated by the finite precision of

  floating point arithmetic.

Try increasing the area criterion and/or reducing the minimum

  allowable angle so that tiny triangles are not created.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Other question maybe an easier one lol found the offending stuff have know the link between openstreetmap.org and JOSM and have the offending polygones any ideas here?

See screenshots below...

 

Gentlemen any one experience with this great tool?

Have done a lot of reading and after that started.

This is actually for the first time I really like photo real stuff in any Sim :-)

Generate local my country fine with different ZL too :-)

 

Busy with the Alps and have done a lot of tiles however I have the following error at title 47+009

(What I understood is that the are several nodes conflicting and should be merged with JOSM?

Curious how you guys solve this one and maybe any directions, find the you tube movie not complete for X-plane newbies ;-))

 


 

Untitled-1a_zpsqhiiiifb.jpg

 

Untitled-1b_zpsi0ts66jb.jpg

 

Untitled-1_zps0wuc211r.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol have a topic with myself I guess well maybe someone in the future will benefit...

(at least someone whom is downloading tile 47+009 via ortho4XP won't have the error)

Never mind further gentlemen solved the issue, there where a few incomplete polygones corrected the data all is fine now :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got the same problem with one tile. I would really like to find the solution as well. I'm guessing there is something wrong with the elevation data file. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got the same problem with one tile. I would really like to find the solution as well. I'm guessing there is something wrong with the elevation data file. 

 

Which tile?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi awf,

I've just jumped to XP11 and am trying to get Tongass in Ortho4XP but keep getting the same error at +54,-133, at the top of Graham Island, Canada.
How did you fix the problem?

Thanks,

Toby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Long time ago I solved that one at this point:

It could be that you have to use a larger value in curv_tol or there is an error in polygones...

The error gives a longitude and latitude which can be find via google.

Then you have to open the OSM data via JOSM (software) and troubleshoot at that particular location and adjust the OSM data and upload..

http://forums.x-plane.org/index.php?/forums/forum/322-ortho4xp/

https://josm.openstreetmap.de/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi awf,

So I have tried to fix these problems that pop up now and again but I can't solve this one..

I cannot see any problems at this area. Do you know what might prevent a tile from being created here?

It is only Step 3: Build Tile (Ortho4XP) that does not complete.

Many thanks

 

Location  41.453125,-123.515625

Error - We have reached the maximum allowed number of points in the pool
 centered at lat= 41.453125  lon= -123.515625
You should try the following : 1) test with a higher value of curv_tol (say 3 and 
then lower untill before it breaks) 2) if it still doesn't work, look for an error on 
OpenStreetMap (presumably encroached water segments or two nodes that should be one) in 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I fixed the problem and got the problem tiles to complete by unchecking Min_angle option, which I had set.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The program worked fine  up till now. Now when it starts building the tile I get the following:

The application was unable to start correctly (0xc000007b)Click OK to close application.

Tile # zOrtho4xp_+38-081

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now