Jump to content

Sign in to follow this  
Misha_K

Bizarre - No AI Traffic in Most Places, Except SEA and SAN

Recommended Posts

Hi guys,

 

Again, to preface this, I am just in the process of returning to flightsim after a multi-year absence, so maybe I'm missing something painfully obvious. I used to run FS9 back in the days and now on my new rig I'm running FSX-SE. I've been in the process of setting up my sim according to my preferences. My pride and joy of my old FS9 install was the massive amount of realistic AI traffic. So, after installing my favorite addon aircraft and sceneries in my new FSX-SE setup, I started installing all the current AI traffic I could get my hands on, mostly from AIG. I used AIFPv3 to install and made sure the FSX option was checked. Here's the conundrum:

 

I see traffic at KSEA (T2G) and KSAN (LatinVFR). I see GA traffic at ORBX airports (PNW). I see absolutely no traffic anywhere else that I have tried, and that includes EDDF, EDDL, EDDT, LOWW, LSZH, EGLL (all Aerosoft), KJFK, KORD (FSDT), KMDW (FlyTampa), KSFO (Flightbeam), and none of the default airports I've tried. From this I concluyde so far that this does not appear to be an issue with the flightplans themselves or the AI aircraft, as, for example, Lufthansa's daily FRA-SEA flight shows up fine at SEA even though FRA is completely dead; likewise Southwest aircraft show up at SEA and SAN even though MDW is completely dead. At SEA and SAN I see all the airlines I should be seeing, but nothing elsewhere. Is this an AF problem? Don't all these fancy payware sceneries come with proper AFX files?

 

Any ideas?

Thanks in advance.

Misha

Share this post


Link to post
Share on other sites

There could be a FS9 traffic file I have heard having one of these can sort of cancel out any FSX traffic files. AIFP can scan all traffic files and list them, do this to see if one is in FS9 format. Also search for duplicate afcad files that could be a reason why traffic may not show up. Or uncheck "aircraft ground shadows" some older models are not compatible. Off the top of my head these are the main reasons why.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Agreed with 777200lrf, it sounds exactly like one or more FS9 traffic files in your setup.


i7-8700K, 16gb DDR4 3200,  GTX1080Ti, Win 10, P3d V5x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    18%
    $4,700.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...