Sign in to follow this  
RCHeliguy

Engine start

Recommended Posts

Good morning all,

I've just purchased this and I am embarrassed to say I can not manually start this 310R.  Using Ctrl E works like a champ.  When up and running, I've even pulled the mixture down to shut off the engines.  Then I put it back up and click the starters for each engine and nothing.  I am even at 200ft above sea level when I try this so I know my mixture is not too rich.  Props will turn over but not ignite.  Any suggestions? 

Ben

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi Ben,

Concur - I can't get it to start either... Tickets ?

Regards,

Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites

confirmed :(

starter torque is too low.

change it from 0.2 to 0.3 in the aircraft.cfg file. (Interestingly 0.3 is there in the cfg file but commented out)

[piston_engine]
normalized_starter_torque= 0.3                 //Starter torque factor  

 

Are they doing any beta testing at all?  

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

....Are they doing any beta testing at all? 

I guess not!  I switched to this because the aircraft lighting bugs in the PA-23 Aztec (inside the cabin as well as outside) were driving me crazy. I know they are small but I want it right.  If this was freeware I wouldn't put too much stock in it. However, being payware products, they need to get this out to those us with the right attention to detail before they send it out to the masses.

Thanks for the fix to the aircraft.cfg!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanx for the info. Confirmed. Interestingly this depends if the engine is cold or has been just shut down.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Folks,

I had tried .3 - but it seem .4 is what's needed - I'll switch to .4  as well...

Regards,

Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, RobertBernardK said:

RC what issues with the lights int and ext on the aztec do you have???  

The taxi light when switched on will put a footprint on the ground, but the light itself doesnt illuminate until the landing lights are switched on.

The cabin lights remain on at all times. They need a switch that should be separate from the red dome light for the pilot/co-pilot station.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this