privilegue

[BUG P3Dv4] When using XBOX One Controller buttons no longer work

Recommended Posts

So as per title, When using a XBOX One Controller and assigning like say the Y Button to a preset view, the view does not change anymore. This feature was still working fine a week ago (so with the initial p3d v4 update). Other controller inputs like buttons on a Saitek Throttle Quadrant are still working fine. It is like the button presses are not intercepted when the simulator is in FOCUS / ACTIVE. The xbox buttons do work when I focus on Chaseplane and push them.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi,

We are investigating the issue. Might have something to do with a Windows update

Regards,
Keven

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue here since a couple of days. I sadly can't recall, after which update it stopped working.

Glad to read you're investigating it.

Regards,
Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue here

- if chaseplane is on top of the simulator it works fine with all my devices

- if chaseplane is in the backgroup it stops working.for my Xbox one controler, no issue with other devices (hotas)

Glad you are investigating it

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello,

Same issue here

 if chaseplane is on top of the simulator it works fine with all my devices

- if chaseplane is in the backgroup it stops working.for my Xbox one controler, no issue with other devices (hotas) with V2.85

 

with v2.5 Ok,except hottas (xbox one ) does not work with external view key S

 

 

Jean-Marc

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

We found the issue. A fix will be included in the next build.

Thanks everyone for their patience and for the research made on the issue!

Regards,
Keven

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/13/2017 at 6:13 AM, Keven Menard said:

We found the issue. A fix will be included in the next build.

Thanks everyone for their patience and for the research made on the issue!

Regards,
Keven

Great work guys. Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now