Wise87

New ChasePlane user getting CTD P3Dv3.4

Recommended Posts

I decided to move from Ezdok v1 to Chaseplane last night and I was able to configure all my planes and fly briefly to test them out. After seeing an update today I'm getting constant CTD after I load up the PMDG 737. I'm getting the following errors.

Faulting application name: Prepar3D.exe, version: 3.4.22.19868, time stamp: 0x588f7cbf
Faulting module name: sim1.dll, version: 3.4.22.19868, time stamp: 0x588f7cbf
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x000cd934
Faulting process id: 0xa7c
Faulting application start time: 0x01d2f775a67f47bd
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Lockheed Martin\Prepar3D v3\Prepar3D.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Lockheed Martin\Prepar3D v3\sim1.dll
Report Id: 6b1e49c5-636a-11e7-941d-8cafdf81a92e

Faulting application name: ChasePlane.exe, version: 0.3.21.0, time stamp: 0x595bc1c2
Faulting module name: unknown, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x07492e20
Faulting process id: 0x7b0
Faulting application start time: 0x01d2f775ab2c0610
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\OldProp Solutions Inc\ChasePlane\ChasePlane.exe
Faulting module path: unknown
Report Id: 6e46e5cc-636a-11e7-941d-8cafdf81a92e

Application: ChasePlane.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
Exception Info: System.AccessViolationException
   at <Module>.SimConnect_CameraSetRelative6DOF(Void*, Single, Single, Single, Single, Single, Single)
   at Microsoft.FlightSimulator.SimConnect.SimConnect.CameraSetRelative6DOF(Single, Single, Single, Single, Single, Single)
   at OP_Janet_Library.CP_SimConnect.cam_set_position(Double, Double, Double, Double, Double, Double, Double)
   at DynamicClass.CallSite.Target(System.Runtime.CompilerServices.Closure, System.Runtime.CompilerServices.CallSite, OP_Janet_Library.CP_SimConnect, System.Object, System.Object, System.Object, System.Object, System.Object, System.Object, System.Object)
   at OP_Janet_Library.CP_Cam_Math.cam_motion_proc()
   at OP_Janet_Library.CP_Cam_Math.proc_timer_proc()
   at DynamicClass.CallSite.Target(System.Runtime.CompilerServices.Closure, System.Runtime.CompilerServices.CallSite, System.Object)
   at ChasePlane.MainWindow.highFreq_timer_tick(Int32, Int32, Int32, Int32, Int32)
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

What I am getting upon launch is "Chaseplane crashes with the following message, We are sorry, an unknown error occured. 
Please contact us at alpha@oldprop.com with a reference to this message: (ProtocolError)

When I try fsfsxpackages.com I get the message 503 Service Unavailable.

 

Server issues?

 

Kevin

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, fw_aviator said:

What I am getting upon launch is "Chaseplane crashes with the following message, We are sorry, an unknown error occured. 
Please contact us at alpha@oldprop.com with a reference to this message: (ProtocolError)

When I try fsfsxpackages.com I get the message 503 Service Unavailable.

Server issues?

Kevin

3

We are working on resolving that issue

Regards,
Keven

Share this post


Link to post
Share on other sites

I getting the same error. I'm trying to uninstall ChasePlane due to the CTD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the update Keven - obviously I am here for the same reason (ProtocolError) but glad to see the issue is being worked on :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Back my original question, I did Disable Advanced Features with same results.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Email sent. Should I just uninstall or wait for some feedback?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Dan,

Have you tried switching view without ChasePlane running?
From what I see, it seems to be P3D crashing ChasePlane, not the other way around.

A quick search on this very forum will point you to various instances of P3D throwing sim1.dll crashes

Regards,
Keven

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did some testing with CP on and Off. The only time I get it to crash is when I add thunderstorms and then it locks up with the SIM1.dll error. It happens with the PMDG 737 every time. any other weather and it's fine.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like I may have found the problem. I up my voltage to 1.30 and the plane loads fine now in heavy thunderstorms. Looks like the weather put just enough of a load on my system to trigger a crash. I haven't flown in default thunderstorms in sometime and the crash didn't happen with the default aircraft. Between the PMDG load and the weather it was just enough. I'm running a 4790K @ 4.6Ghz. I'll keep you posted and thanks again for the help. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now