Sign in to follow this  
Dane Watson

P3D v4 Doesent Start at all

Recommended Posts

I have a similar problem and I have three times completely uninstalled using the P3D Uninstall document and have reinstalled three times and P3D v4 will not even load.

Now I need to explain some background - the first time I installed P3D v4 everything worked perfectly. I used it for a couple days and thought I would like to try adding in one of my favorite 3rd party airports - well that was a dumb thing to do because after that P3D would not load.

Yes I now realize I should not have done that but I figured I would just uninstall and reinstall and all would be good - well three tries later and it just does not load.

The only error message I got during the install can be seen in the attached printscreen link and my response to the error message was the IGNORE button - https://goo.gl/photos/RzxYF7XuSA3cjvE79

Any help would be appreciated.

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

try deleting the file SceneryStatus.bin from Program Data before initiating P3DV4 forcing a reconstruction of the scenery data base.

If it works youll have to do it each time before running P3DV4

Share this post


Link to post
2 hours ago, Dane Watson said:

I have a similar problem and I have three times completely uninstalled using the P3D Uninstall document and have reinstalled three times and P3D v4 will not even load.

Now I need to explain some background - the first time I installed P3D v4 everything worked perfectly. I used it for a couple days and thought I would like to try adding in one of my favorite 3rd party airports - well that was a dumb thing to do because after that P3D would not load.

Yes I now realize I should not have done that but I figured I would just uninstall and reinstall and all would be good - well three tries later and it just does not load.

The only error message I got during the install can be seen in the attached printscreen link and my response to the error message was the IGNORE button https://goo.gl/photos/RzxYF7XuSA3cjvE79

Any help would be appreciated.

I just discovered my problem and have tested it out four times with the same results...

I normally have MSI Afterburner running which increase ever so slight my GPU Clock Speed.

I closed Afterburner and P3D opened no problem and everytime I turned Afterburner on P3D would not open.

So now I know the problem but now it would be nice to know why and/or if there is a workaround for this as I do like the extra clock speed  -- however, with P3D v4 maybe that is not needed.

Share this post


Link to post
19 minutes ago, peppy197 said:

try deleting the file SceneryStatus.bin from Program Data before initiating P3DV4 forcing a reconstruction of the scenery data base.

If it works youll have to do it each time before running P3DV4

Thanks for your reply but I just found my problem and posted it...

Share this post


Link to post

There is very little gain from overclocking the GPU. It is also quite possible you have it set to a point where it is not stable. Several things to try - 

set MSIAB to default (no overclock) - does P3D load now? If no - try getting a newer version or reinstalling MSIAB

If P3D does load, then try increasing the gpu clock in small increments until it doesn't work again. Then back down a notch.

Vic

Share this post


Link to post
1 hour ago, vgbaron said:

There is very little gain from overclocking the GPU. It is also quite possible you have it set to a point where it is not stable. Several things to try - 

set MSIAB to default (no overclock) - does P3D load now? If no - try getting a newer version or reinstalling MSIAB

If P3D does load, then try increasing the gpu clock in small increments until it doesn't work again. Then back down a notch.

Vic

Thanks Vic,

I now have P3D loading with MSIAB, it actually was a setting in the associated RTSS (Riva Tuner Statistics Server) that when I unchecked it all was good.

So for me my problem is behind me now - thanks to all.

Share this post


Link to post

Split from similar topic.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this