jasonstory44

Traffic problem, I believe???

9 posts in this topic

So I just started having a problem loading and starting Prepar3d V4.  No recent changes to add ons.  All of a sudden at like 86-100% loading, during AI traffic, Prepar3d crashes on me. 

 

I use MyTraffic6 added on the xml way. It's been there awhile. I was starting at KSAN orbx with SoCal. 

 

If i turned off AI traffic it loaded fine.  I could then slowly turn up the AI traffic to 100% in game and everything went fine. 

Next time I load up Prepar3d with traffic on, crash at the same point. Using the FSUIPC traffic limiter at 100 planes. 

 

Any thoughts on whats going wrong and why?

thanks Jason

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I guess you use a non-compatible AI traffic model. In P3Dv4, only AI traffic models that are FSX-native work, all models with FS9 code can crash the sim. As far as I remember from the plentitude of threads about this here on avsim, some MT6 models are still based on FS9 code, so you have to find them and replace them.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's a list of the
FS8/9 aircraft models:
 
AS365MX
B707MTM
B742MTM
BJ400
CV440MX
DC6MX
DC8-50MX
DC10-MTM
HarrierMX
SH3MX
UH1MX
UH60MX

I'm using MyTraffic 6.0a installed via .xml method and SuperTrafficBoard for P3Dv4 with no issues.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll go back through MyTraffic but I believe those have already been deleted and radios added to their panels

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

double checked...all those aircraft have been deleted in the MyTraffic Program folder

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

this is so frustrating...had stable MyTraffic for months and now out of the blue I keep crashing with any AI traffic.  Dont have a clue where to begin to trouble shoot this

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you delete your P3D.cfg file and let it built a new one ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

sadly no joy with that GSalden

I've never tried to uninstall and xml add on...is there a special way to do it if I need to try and reinstall MyTraffic?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites