king1706

Mouse issues with prepar3d v4

Recommended Posts

I started to experience an issue with my mouse which I did not have before. Once I load the sim and start my SPAD.next for the saitek equipments and choose by flight plan , date and time,  I press load before even having the flight loaded the mouse stops working. It moves very  strange and generates a sound like beep every time I touch it or move it. I also tried my trackball on my keyboard same thing happening. Must restart the sim and then I get again the same issue . I am unable to start any flight. 

I appreciate any help 

amr guindy

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Does this happen if you disable SPAD? Some people have had conflicts using it.

Vic

Share this post


Link to post

Hi Vic 

no i have the same experience as van without starting the sim I was told it is due to using too much USB ports but my sim was working before ok this is a new issue I started experience . I even disconnected a hub with 8 USB still I get the same issue 

Share this post


Link to post

Itis definitely to do with the USB , I have lots and if I turn some off while P3D is running the mouse behaves as described , make sure your USB port and devices are not turned off by WIN 10 , also sometimes an update will change all your power settings..

 

Jorge

Share this post


Link to post

Also make sure that you are not in either mouse yoke or mouse look modes.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now