Guest JustanotherPilot

CP still running in Background when P3D closed

Recommended Posts

I have had trouble starting CP again if I close Prepar3D v4 after a flight then start it again for a new flight. Prepar3Dv4 would start but not CP - even if I tried to start CP via the Windows startmenu outside of Prepar3D. I could only get CP to start again when Prepar3D started, if I shut down and re started my computer. Today, after experiencing the same issue when starting Prepar3D some 30 mins after my previous flight, I had the same CP fail to start issue. I decided to start the windows Task Manager and noticed the CP was still running as a background process even though I had stopped Prepar3D v4 as mentioned, some 30 mins prior. I closed CP via task manager, then again started Prepar3Dv4 and CP started as it should.

Is Oldprop aware of this issue whereby CP remains running in the background after Prepar3D is closed, which seemingly prevents a proper start if Prepar3D is run again.

Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I do not have CP linked to v4 in the CP settings. I start and close CP separately from v4 and do not now experience the problem you describe. I did see the problem tho early in its use when they were linked and found I had to use use Task Manager to shut down CP before I restarted v4.

I run them separately so I can use v4 on the odd occasion the server dies, a problem that should disappear soon.

If you have them linked I would suggest trying them unlinked for a while to see if that makes a difference. I know that unlinked I can leave CP running from 1 session to the next of v4 and it doesn't upset either program.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Keven Menard said:

Will be fixed in 0.4 in a few weeks from now

Hello Keven, 

Just curious... Is this another beta? Has version 1.x been placed on hold?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, jalbino59 said:

Hello Keven, 

Just curious... Is this another beta? Has version 1.x been placed on hold?

Yes, you can get all the details about it in our Cosford presentation: 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Keven Menard said:

Yes, you can get all the details about it in our Cosford presentation

Ahhh, I watched that video before but I guess I forgot the information on 0.4, Thanks for the clarification. Is it still your hope to include "replay" in this upcoming beta? And my apologies to the OP for the hijack. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, jalbino59 said:

Is it still your hope to include "replay" in this upcoming beta?

Yes

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/31/2017 at 7:31 AM, Keven Menard said:

Will be fixed in 0.4 in a few weeks from now

 

Thanks for the update Kevin I can wait

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now