vp49p3

ATC Echo

Recommended Posts

Hi-I've run P3Dv4.0 for several months without incident.  I use the stock ATC with Edit Voice Pack and Ultimate Traffic Live.  In the last several days an "echo" has developed in ATC for both VFR and IFR flights.  Every phrase of ATC control, my pilot voice and those of the AI planes, is repeated--both in voice and in print in the ATC window.  It sounds like an echo.

I've not yet installed the 4.1 client.  Any ideas for a fix would be really appreciated before updating.

Thanks,

Jay
 

Edited by cmpbellsjc
Edited out 1/3 page of blank space

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Have you checked if you have a open mic? Remove your microphones and check if the problem persists.

Simbol 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
On ‎12‎/‎9‎/‎2017 at 3:52 PM, simbol said:

Have you checked if you have a open mic? Remove your microphones and check if the problem persists.

Simbol 

Hi--I deactivated any microphones found in the Sound section of Hardware in Windows 7.  Still have the echo.  Updated to P3Dv4.1 client.  Still the echo.  Uninstalled and reinstalled Edit VoicePak.  Still the echo.

If I go to the default flight and open ATC without a flight plan, there's no echo.  It's when I've activated a flight plan that the problems start.

Really confounding !

Share this post


Link to post

What ATC is this? Default or other?

Simbol 

Share this post


Link to post
55 minutes ago, vp49p3 said:

Simbol, it's the Default.

Jay

Ok that is weird, we can try tomorrow a couple of ideas, going to sleep now.

Simbol

Share this post


Link to post
1 minute ago, Chairflyer73 said:

I had this also with the stock ATC. I deleted the cfg and it was cured. 

@vp49p3 Jay, can you try this to see if the problem gets fixed?

Simbol

Share this post


Link to post
1 hour ago, Chairflyer73 said:

I had this also with the stock ATC. I deleted the cfg and it was cured. 

Fixed it!! Thanks much, Jay.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

I thought this was a new Amazon device for ATC

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
27 minutes ago, ErichB said:

I thought this was a new Amazon device for ATC

Boy, am I slow.  It took me 15 minutes to connect the dots 😉

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now