Recommended Posts

Hi all, please help me. With no reason today while trying for a flight my saitek pro flight rudder and yoke are out of the settings. 

Key assigments and axis assigments are away.

The control settings in p3d options return to default .

Any reason for that or any solution?

Please help, never had this problem ever before

George

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

If you move your controllers to different USB ports, this can happen.

Vic

Share this post


Link to post

It can also happen out of the blue (Perhaps some glitch in P3D)

Make sure to save you controller settings each time you make a change, then after restart, if the are back to default just reload your saved settings.

 

Edited by RamonB

Share this post


Link to post

Hi and thank you, I did saved the settings, but is it something to fix for it?

Maybe to delete p3d config ?

George

Share this post


Link to post
25 minutes ago, georgiosgiannoukos said:

Maybe to delete p3d config ?

Its not the cfg file, it is Standard.xml in %APPDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D\Controls\Standard.xml

I already tried deleting it several times. It does not work, P3D keeps loosing it.

Edited by RamonB

Share this post


Link to post

The controls of every aircraft gets crazy mixed up. Don’t know why, importing the saved control settings and again the same 

Share this post


Link to post

I think is p3d 4.3  problem because I have not other controllers connected. Happens so unexpected. The last change I’ve done was the update for Nuremberg EDDN. My PC is only for P3D so I don’t think that update infected the control settings. Never had an issue before, everything worked as it should, saved and functional. 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now