jefken

GTN750 does not work (resolved)

Recommended Posts

Hi,

After a crash of my laptop I did a system recovery and also put my x-planet 11 back on my disk from a backup.

When I started my x-plane I got a beta of x-plane 11 30b3.

When I chose my plane, I noticed that my gtn 750 appeared on the screen but I can not turn it on.

see mij screenshot

NZZlqN9.png

I have then downloaded and installed my GTN 750 but the same result

I also do not see any log files in my documents

What is the problem?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi,

I'd suggest you try "Reset window" in the menu in case it is out of bounds from a previous session.

Can you select "Check updates..." as well and ensure you do have the latest GTN installed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, RXP said:

Hi,

I'd suggest you try "Reset window" in the menu in case it is out of bounds from a previous session.

Can you select "Check updates..." as well and ensure you do have the latest GTN installed?

my check updates says

2TnEaIr.png

By reset window it changes the place on the screen but the gtn 750 stays empty

 

Yesterday I downloaded the latest version from your website http://www.reality-xp.com/

So it installed the last version 2.5.7 and the last version of the trainer .

 in the manual i found

Log Files The solution monitors certain key operations and logs runtime data to specific files. When troubleshooting a problem, the first step is to analyze runtime data saved to the log files. The Plugin log file: "My Documents\rxpGTN.xpl.log".  The GTN Simulation log file: "My Document\rxpGtnSim.dll.log" 

In my documents there are no log files.

I am now  on xplane11 30b4 beta  maybe this is the problem? In  the earlier update 30b3 beta there was no problem

 

Edited by jefken
update

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jean-Luc,

 

in my log.txt

>Loaded: D:\X-Plane 11/Resources/plugins/SkunkCraftsUpdater_v1.12/64/win.xpl (1-sim SkunkCrafts Updater).

Loaded: D:\X-Plane 11/Resources/plugins/XPUIPC/64/win.xpl (XPUIPC/XPWideFS.).

Loaded: D:\X-Plane 11/Resources/plugins/rxpGTN/64/win.xpl (RealityXP.GTN).

[XJet] Init properties.
[XJet] Plugin path: D:\X-Plane 11\Resources\plugins\xjet
[XJet] Props path:D:\X-Plane 11\Resources\plugins\xjet\jvmplugin.properties
[XJet] Init JVM.
[XJet] Plugin path: D:\X-Plane 11\Resources\plugins\xjet
"[XJet] Lib path:D:\X-Plane 11\Resources\plugins\xjet\lib<

 

the rxpGTN plugin is installed only the GTN is turn off the other GNS 430 is turn on

ximMmhs.png

in the settings is the power source ---> Avionic bus

In the topic GTN 750 is turn off is the issue  the same I think.

The you say 

<<This is definitely something we haven't accounted for and we'll make sure to handle such situations properly in our next udpate. In the meantime, you might try to manually create the following subfolder:

"D:\GTN\nonvol"

Once this folder exists, our simulation should just use it as-is and won't fail in trying to 'create' it.>>

where can I see this folder.

The installation of rxp gtn has expired without errors:

download on c:/RealityXP

two files 

rxp-gtn750-x9.lic

rxpgtn-xpl-setup.exe

the installation of trainer is on the c:/

I have the 

C:\Program Files (x86)\Garmin\Trainers\Packages\GTN\data\nonvol

for me everything is installed correctly

whats is going wrong?

what amazed me is the fact that there are no log files in my documents

RCUqHU4.png

the problem is in all my planes.

jefken

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/4/2018 at 11:42 AM, Pnes said:

Hello everyone,

I reinstalled X-plane. So, I reinstalled the GTN 750

He asked me the serial number: OK, validated.

I restart the aircraft the GTN is present but is turn off.

T1Ufftt.jpg

Could you help me ? thanks in advance.

I have the same issue see my post

But i can't find the log files in my folder "documents"

There are no log files 

Strange 

Edited by jefken
Update

Share this post


Link to post
Share on other sites

I redownloaded the last version off xplane11 (non beta)

because I thought it was the beta 30b4 but in version 26r2 the gtn 750 remains black

so naw I go deinstall rpx GTN 750 en deinstall the trainer from garmin en reinstall rpx gtn 750

on hope of victory

jefken

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, jefken said:

I redownloaded the last version off xplane11 (non beta)

because I thought it was the beta 30b4 but in version 26r2 the gtn 750 remains black

so naw I go deinstall rpx GTN 750 en deinstall the trainer from garmin en reinstall rpx gtn 750

on hope of victory

jefken

victory

 

after a reinstallation of the rxp gtn 750 software, everything goes back to normal

NHzki8T.png

I only find nines the log files

The Plugin log file: "My Documents\rxpGTN.xpl.log".  

The GTN Simulation log file: "My Document\rxpGtnSim.dll.log" 


as mentioned in the manual

what is the cause of this?

when are they created?

 

Edited by jefken
update

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I'm glad all is working fine on your system now!

NB: "My Documents" is most likely "Documenten" in your screenshot. The log files are there (if any).

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, RXP said:

Hi,

I'm glad all is working fine on your system now!

NB: "My Documents" is most likely "Documenten" in your screenshot. The log files are there (if any).

Yes I know

But no log files

When do you have those log files?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anytime the plugin starts (i.e. when X-Plane loads), it shall create a rxpGTN.xpl.log file, and when you enable a device, a rxpGtnSim.dll.log file.

Otherwise, the user account running the simulator doesn't have the correct access rights to create a file in 'My Documents', or 'My Documents' being a special folder, has been redirected somewhere else in the user account profile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JM,

, I understand that there is no access to the documents folder. I remind me at the installation that there were two errors related to writing to .. I clicked through and the installation went on. I have no problems using gth750.
Before my crash these log files were created. I then reset a system backup for recovery. This was the windows 1809. After the reset of xplane 11 on my d: drive the gtn 750 did not work anymore and I had to reinstall it.
In the meantime there was an update of windows 10 build 17763.134 and that might not allow rxp gtn750 to write to the documents folder.
How can I change these rights?

can win 10 be the cause?
Can this cause problems for further use of your software?

regards

jefken

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

the "Documents" folder access rights default to being writable for the user, this is what it is meant for, and why we choose this folder to save our log files too.

There wouldn't be any foreseen issue not being able to write the log files at all, but this might be indication of more serious problems on your system.

I think there is a "repair" feature in Window which may be able to correct this sort of things.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, RXP said:

Hi,

the "Documents" folder access rights default to being writable for the user, this is what it is meant for, and why we choose this folder to save our log files too.

There wouldn't be any foreseen issue not being able to write the log files at all, but this might be indication of more serious problems on your system.

I think there is a "repair" feature in Window which may be able to correct this sort of things.

TQbSp5D.png

i did a sfc / scannow to fix windows in case of issue (see my screenshot) and no problems were detected

moreover, I have written this screenshot to my folder documenten (my documents) and there is no problem at all.

DcYvYzu.png

So that is not the reason why the log files are not saved.

Jefken

Share this post


Link to post
Share on other sites

You make me wonder, have you tried a system-wide search for "rxpGtnSim.dll.log"?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, RXP said:

You make me wonder, have you tried a system-wide search for "rxpGtnSim.dll.log"?

I have done a search and no result

How can I try a system-wide search becauce with a normal search I can not search in windows files I think but I do't know how to make a system-wide search? (I thought that was an assignment for this? do you know that sometimes?)

 

my apology for this

jefken

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok let's try this:

1) open a cmd prompt

2) type the following:

cd %userprofile%

3) it should change to your user profile folder as shown in the cmd prompt. What is it?

4) type the following to find where is the folder in question:

reg query "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders" /v personal

what does it say?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, RXP said:

ok let's try this:

1) open a cmd prompt

2) type the following:

cd %userprofile%

3) it should change to your user profile folder as shown in the cmd prompt. What is it?

4) type the following to find where is the folder in question:

reg query "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders" /v personal

what does it say?

it's say

see the follow screenshots

 

answer 3

qndMWQh.png

 

answer 4

 

LpYHliY.png

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, so according to Windows, your personal "documents" folder is at this location:

"C:\Users\Gebruiker\Documents"

now if in the cmd prompt you type:

cd C:\Users\Gebruiker\Documents

Does the cmd prompt shows it is now in this specific folder?

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, RXP said:

Ok, so according to Windows, your personal "documents" folder is at this location:

"C:\Users\Gebruiker\Documents"

now if in the cmd prompt you type:

cd C:\Users\Gebruiker\Documents

Does the cmd prompt shows it is now in this specific folder?

answer

WEsFmtz.png

I also did a dir

no logfiles from rxp

Share this post


Link to post
Share on other sites

At least this confirms the path we'd get from the Windows SDK, is the same as the one you have! This doesn't explain why there is no log file though, and I'll have to further search probable causes. I'll review if latest build didn't introduce a bug of some sort.

Again, it is not detrimental to the solution. Log files are there only to assist you finding out possible causes of errors, or to help us assisting you. Should the solution is running fine, there would be no need for log files.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, RXP said:

At least this confirms the path we'd get from the Windows SDK, is the same as the one you have! This doesn't explain why there is no log file though, and I'll have to further search probable causes. I'll review if latest build didn't introduce a bug of some sort.

Again, it is not detrimental to the solution. Log files are there only to assist you finding out possible causes of errors, or to help us assisting you. Should the solution is running fine, there would be no need for log files.

Ok Jean-Luc

thank you for putting so much time into my problem.
Incidentally, everything works very well.
For the crash and system recovery and restore of my xplane 11 which is already the beta 30b4 and an update of windows 11 build 17763.134 I had in my folder documents the logfiles and given the date when it was before the crash I had deleted it. Since the re-installation of rxp gtn 750, no log files are created at every startup of xplane.

Thanks and I will wait until you find a cause of this issue

Jefken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

we've just released v2.5.8 update which I hope will solve saving log files on your system?

Otherwise, it has also been tested against the latest XP11.30b5

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, RXP said:

Hi,

we've just released v2.5.8 update which I hope will solve saving log files on your system?

Otherwise, it has also been tested against the latest XP11.30b5

Thanks

I have installed v2.5.8 and I had one error

Y6p4QQ4.png

can not find the specified file

I have really version 2.5.8

iKZMp7q.png

unfortunately I do not have any log files in my folder documents yet

vAkf63M.png

jefken

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found the logfiles in the my map on my drive d: where is installed x-plane 11. Everything works fine.

Thanks

Jefken

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, jefken said:

I found the logfiles in the my map on my drive d: where is installed x-plane 11

The installer error tells the 'shell' Windows component is not able to create a 'shortcut' icon on your user account 'desktop' folder. This is highly improbable and tells there is definitely something not configured right on your system, because the installer is running with admin rights and the shell component is the technology behind every file operation you can do with the Windows file explorer (WIN+E).

Can you please further help us about the log files too?

What is the complete path to the RXP log files on your "D:" drive?

What is the content of these log files?

Is this an expected path for you (i.e. have you created 'symlinks' to redirect files and/or folders)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now