Jump to content

Dennis Etienne Ratzel

PMDG 747 v2 RAAS not showing in p3d v4.4 addon tab

Recommended Posts

Hi, 

I'm in despair. I tried so many things but I didn't get my RAAS working for the PMDG 747 v2 and 748i in P3D v4.4. No RAAS is showing in the "Addon" tab in P3D. When I reinstall my PMDG 747, the pmdg installer didn't create a RAAS entry in my dll.xml file. I tried to delete the dll.xml file and reinstall the PMDG 747. No new dll.xml file is created...I really need help. 

Thank you so much.

Dennis

Edited by Dennis Etienne Ratzel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Dennis,

No need to "despair" ... there is hope for the future...

Not sure why the RAAS entry never showed up on your DLL.xml.   You're probably looking at the wrong DLL.xml.

In 99.9 percent of all cases, if RAAS doesn't show up in your Addons menu, it's because there's a problem with your DLL.xml.

Based on experience, there's probably a missing tag around the PMDG HUD entry.

This is what the RAAS entry should look like:

 

 <Launch.Addon>
    <Name>RAASPRO</Name>
    <Disabled>False</Disabled>
    <ManualLoad>False</ManualLoad>
    <Path>.\RAASPRO\RAASPRO.dll</Path>
    <DllStartName>module_init</DllStartName>
    <DllStopName>module_deinit</DllStopName>
  </Launch.Addon>

 

For P3D V4, look here:

C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v4

 

Remember: Look for that missing tag around the PMDG HUD entry... I'll bet you it's missing.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here you can see my dll.xml file in the path C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

-<SimBase.Document id="dll" version="3,0" Type="AceXML">

<Descr>AceXML Document</Descr>

<Filename>dll.xml</Filename>


-<Launch.Addon>

<Name>PMDG_Interface</Name>

<Disabled>False</Disabled>

<Path>PMDG\DLLs\PMDG_Interface.dll</Path>

<DllStartName>module_init</DllStartName>

<DllStopName>module_deinit</DllStopName>

</Launch.Addon>


-<Launch.Addon>

<Name>RAASPRO</Name>

<Disabled>False</Disabled>

<Path>.\RAASPRO\RAASPRO.dll</Path>

<DllStartName>module_init</DllStartName>

<DllStopName>module_deinit</DllStopName>

</Launch.Addon>

</SimBase.Document>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm, you could still have a corruption on your DLL.xml... they are sensitive.  

Send me a support ticket and I'll send you my DLL.xml.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, the contact page has link for tickets.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check your spam folder if you didn't get it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just re-run the installer.

But very important:  Ensure your anti-virus is excluding the FS folder.

Sometimes they nuke files!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you sure your PMDG model has RAAS enabled as an equipment option?

Not all the PMDG models use RAAS.

And it can sometimes take around 30 plus seconds for RAAS to appear in Addons.

Also, you should do a clean uninstall of the 747.  Don't just use the repair tool.

Then re-install it.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hope so.

Are you sure you put the DLL.xml in the right place.

Because in 99.9 percent of these cases, it's the DLL.xml.

I'm off to bed... I'll help you tomorrow if you still can't get it to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...