scdon

Posky 777-200ER with JB777 panel - No EICAS messages

Recommended Posts

Hi All,

I downloaded the 777-200ER ultimate pack for FSX-SE from rikooooo the other day. Everything is working great and after a bit of trouble initially, I managed to get the FMC working like a charm.

My only issue now is that I'm getting no messages on the EICAS. I have Engine data, Flap and Gear status, Temps, Fuel but no messages, cautions or warnings in the top right quadrant of the display. This applies to the VC as well as the 2D Panel.

Does anyone know what the problem might be?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Welcome to the AVSIM forum.  What type of warning messages are you looking for?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, charliearon said:

Welcome to the AVSIM forum.  What type of warning messages are you looking for?

Hi There, 

Thanks. 

I'm looking for the crew annunciation messages. APU GEN ON, Parking brakes set, speedbrakes armed, etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, I was just looking at the download and there was no mention of a JB777 panel.  Was this something you added  or was it actually part of the download?

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK,  I have been downloading this one from the time of my last post.    I just oops-ed the download so had to restart it.  Over an hour for 298 MB.😡  This file, if in our Library or any of the 3 sites I use, would have been 15 seconds or less!

I'll report back! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It took me around an hour too. It's throttled to 100kbps.

What 3 sites do you use, out of curiosity?

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, scdon said:

It took me around an hour too. It's throttled to 100kbps.

What 3 sites do you use, out of curiosity?

Here, obviously, Flightsim,com and SOH.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup.. That's what I was expecting to see. Mine is blank. 

Anywhere I can start looking to troubleshoot?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, scdon said:

Yup.. That's what I was expecting to see. Mine is blank. 

Anywhere I can start looking to troubleshoot?

Let's see a screenshot of what yours looks like.  Have you started engines or did you at least hit the APU start switch?

There is a thread in this forum about how to post images inside of your post.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's my 2D panel.

Engines are running, APU started. I've flown this plane many times now and have never seen any messages displayed.

777-2-D-Panel.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

and here it is with starboard engine shut down and APU started, like yours.

777-2-D-Panel-2.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Only thing that comes to mind that I may have and you don't might be a Boeing777-300.gau and MSVCR70.dll in my main Gauges folder for FSX.  There were a lot of folks downloading a freeware 777-300er aircraft and having no MFD or PDF displays lighting up if they didn't have those files.

Other than that, I'm stumped:wacko:

These 2 files:

 

gauges.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looking at the 2nd image, if as the OP claims Starboard Engine, is shut down, then why isn't the EICAS showing it and Packs, Hyd Press,etc  shut down for the  Right Engine like your image, Charlie? Or am I missing something here?

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, vc10man said:

Looking at the 2nd image, if as the OP claims Starboard Engine, is shut down, then why isn't the EICAS showing it and Packs, Hyd Press,etc  shut down for the  Right Engine like your image, Charlie? Or am I missing something here?

I think it's because he doesn't have the 2 gauges that I have in my Main Gauges folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, charliearon said:

I think it's because he doesn't have the 2 gauges that I have in my Main Gauges folder.

That explains it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

One of the issues is that the download package comes with an installer so you just hit run and it does it all automatically. That's great from an ease of use standpoint, but it also means I don't get to understand where the various files are extracted to and what they should look like.

I managed to find the files in question from a United 777-200 and put them in the appropriate places but I'm still having the same issue. 

I noticed, there are two xml files named posky_eicas1 & posky_eicas2 inside the SimObjects\Airplanes\Boeing_777_200ER_OP\panel.777\posky777_glassgauge folder.

I note that they have all the text for the messages i'm looking for.

So the problem seems to be that the sim is unable to reference them in-game.

I'm a total novice on the filing structure and how they relate to each other, but maybe someone with more knowledge than me can point me in the right direction?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't trust the operation of auto-installers.  I make them install everything to a folder I create.  The I take the individual items and place them where they belong.  That folder you mentioned was in my panel folder like you described.

Have you tried verifying your game cache since you are running FSX-SE?

To verify your game files please do the following:

1. Load the Steam platform and log into your account
2. Click the Library tab in the menu at the top of the screen
3. Click the List View from the view options on the top right of the screen
4. Right click on Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition to bring up a popup menu
5. Click on Properties from the popup menu to bring up another popup box
6. Click on Local files from the popup box menu
7. Click on Verify integrity of game cache from the Local file options
8. Wait for the progress bar to finish verifying your files. Additional files may download
9. Restart Steam
10. Restart Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, done that.

No problems found and no improvement when I loaded the game again.

I uninstalled and downloaded FSX again... the only change is that now the Radio stack on the default 737 and 747 is black...I installed the 777 along with the 777-300.gau and msvcr70.dll again and...you guessed it, still have the original issue.

I've now uninstalled FSX AND Steam and I am currently waiting for FSX to finish downloading again.

After that, my only solution is going to be a clean windows install or to nuke my PC from orbit haha

It's such a small thing but it is just going to bug me until I can fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is one possible thing?
The difference between Charlie's example pics and yours is that Charlie does not have the EICAS selector panel (upper right) selected to anything. (an auto mode override?)
Whereas in your pics you have the center selection "LWR CTR" turned on.
Does that not send any EICAS messages to the lower center EICAS screen?  Of which is not visible in the panel.

Do not have this plane/panel - just observations from the posts above.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As soon as I uploaded that photo and saw the difference I knew someone would bring it up. 😂

Alas, I've tried the selector panel in every configuration possible. Still no messages.

Edited by scdon

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, I've had some progress.

I decided to look into the aircraft panel.cfg

I found the following section

gauge20=b777eicas!eicas200LR,          1340, 632, 350, 341
gauge21=b777serv!eicasStatus,         1544, 633, 142, 145
gauge22=b777newFP!GearWidePanel,      1732,590,188,490

 

Of particular interest is the line reading: gauge21=b777serv!eicasStatus,         1544, 633, 142, 145

This leads to a file in the panel.777 folder called b777serv.dll

I know the other 2 lines relate to the working parts of that display, and I know that there are 2 xml files that have the messages I want.

I edited this line and inserted what I believed was the path to one of the two xml files named posky_eicas1 inside the SimObjects\Airplanes\Boeing_777_200ER_OP\panel.777\posky777_glassgauge folder

I edited the panel.cfg so that it read: 

gauge21=posky777_glassgauge!posky_eicas1,         1544, 633, 142, 145

And when I loaded up the sim.. this is what I saw on the 2d panel

777-2d-panel-with-edited-panel-cfg-file.

So I've linked it to the wrong place but at least I know that is the gauge in question. Now I just need to find out where the messages are or if that b777serv.dll contains what I need but is broken somehow.

Also, if anyone could tell me what those numbers at the end of each line relate to, that would be great.

Edited by scdon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now