Sign in to follow this  
flynman33

Lost Rudder Pedal Response v4.5

Recommended Posts

Posted (edited)

I have all the sudden without touching anything on my settings or PC have lost all ability to have input with my Thrustmaster Rudder pedals and P3dv4.5.

I am able to re-calibrate and save through the P3d settings but no response is the SIM and they are operating correctly inside  the device and printer menu.

Does anyone have a good starting point to resolve this. I have tried to re-calibrate with no luck. Thanks

Edited by flynman33

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I had this exact same problem with the FSL 320, never had it before. 

Odd thing is the NWS still work with my pedals but not the rudder.  Im using some sort of Saitek rudder pedals.

Resolved it by restarting P3D. 

Share this post


Link to post

Make sure you haven't picked up a "phantom" axis assignment for the rudder pedals--if there's another HID controller on your system that's also been assigned to the rudder, it could be overriding the pedal axis.  Check all the axis assignments for every controller listed in the P3D control settings GUI and make sure P3D didn't automatically see and configure an axis on another device to the rudder.  I've seen this happen a couple of times with a Logitech G13 gamepad that i use on my system as a view controller...P3D just decided to add the thumbstick as a joystick axis. 

Regards

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this