Jump to content
Sign in to follow this  
Malaromane

XP12.05b1 Released

Recommended Posts

18 minutes ago, pots said:

Has anyone success with Active Sky XP12 Beta4 and X-Plane 12.05b1? Both apps are running fine side-by-side but no connection between them (message "Waiting for Simulator" in ASXP). Was running fine before. Reinstalled ASXPConnect12 plugin, nothing. Maybe too many betas on the same time.

Have you checked you only have one instance of the ASXPConnect12 in plugins?  I was pulling my hair out why my fps was so low, so disable them all in XOrganiser.  When I looked in the plugins folder manually, I had the connect app for XP11 in there - must have made a mistake during install.  Once removed my fps went up from low 20s into the 60s.


Intel i9-10900K @ 5.1Ghz,  Nvidia 2080ti 11Gb, 32Gb Ram, Samsung Odyssey G7 HDR 600 27inch Monitor 2560x1440, Windows 11 Home

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, MrBitstFlyer said:

Maybe too many betas on the same time.

Version 8491 has been posted, running ok here, for some reason AIRAC 1601 is showing , I have ver 2303 from Navigraph.

photo at KSAN

 

FLg21MA.jpg

Edited by onebob

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to reconfigure your Navigraph Data Manager to point to the ASXP12 folder. A scan will probably not find that folder, so I had to do it manually.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, onebob said:

Version 8491 has been posted, running ok here, for some reason AIRAC 1601 is showing , I have ver 2303 from Navigraph.

photo at KSAN

 

FLg21MA.jpg

Sounds like you have two instals or / and path is incorrect in Navigraph. Manually add the folder.


Intel i9-10900K @ 5.1Ghz,  Nvidia 2080ti 11Gb, 32Gb Ram, Samsung Odyssey G7 HDR 600 27inch Monitor 2560x1440, Windows 11 Home

Share this post


Link to post
Share on other sites

ASXP12 adds a Navigraph sub-folder when it installs. You just need to manually point Navigraph Data Manager to Hifi/ASXP12 (and NOT ASXP12/Navigraph!). I went through the same initially puzzling procedure the other day.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/3/2023 at 9:13 PM, pots said:

Has anyone success with Active Sky XP12 Beta4 and X-Plane 12.05b1? Both apps are running fine side-by-side but no connection between them (message "Waiting for Simulator" in ASXP). Was running fine before. Reinstalled ASXPConnect12 plugin, nothing. Maybe too many betas on the same time.

Ok-problem solved. Found a  older ASXPConnect folder from \X-Plane 12\Resources\plugins\, moved it away and kept newer ASXPConnect12 folder with newer plugin. Now ASXP connection is established.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...