Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

apollomaker

Still Struggling With Sound Issue

Recommended Posts

Hello All -----

 

Still struggling with my sound issue on the TBM 850. The problem is that after auto-shutdown, the full power turbo sound remains steady, without any gradual decrease, until the prop comes to a complete halt.

Then the sound cuts off abruptly. Anyone else have this problem??

 

I have both SP1 and SP2 installed over an original early download of the 850. If no one else is having this issue, maybe I should uninstall the 850 with the SPs and download the most recent version, which should have all updates included. (?)

 

What say 850 flyers???

 

Thanks ---- Bob  <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bob, I have no idea what is causing your problem, but, for whatever it is worth - I have had strange instances where an aircraft will get stuck on an engine .wav and the solution for me was to hit the "Q" key to mute and then back on and it would correct the problem.  Probably not the solution you were looking for, but it worked for me.

 

Cheers

 

JP

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bob, I have no idea what is causing your problem, but, for whatever it is worth - I have had strange instances where an aircraft will get stuck on an engine .wav and the solution for me was to hit the "Q" key to mute and then back on and it would correct the problem.  Probably not the solution you were looking for, but it worked for me.

Hello JP --- first, thanks for the response. Much appreciated. Yes, that is one of the first things I tried but no joy. I finally reinstalled the plane which did remove the high power sound, yet replaced it with a lower level sound which behaves the same way. There are other things I do not like about the plane as well including the G1000 simulation which is marginal at best. I have decided not to spend any more time with it.

 

Thanks for your input. Cheers --- Bob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Come on!, the TBM is an incredible aircraft!, they did it VERY VERY WELL, there's a big improvement on the G1000 compared to the CT182T and Cirrus and the issue with the sound, I guess it's an FSX issue, since I have it almost in every one of my aircrafts and gets solvedpressing twice the "Q" key to mute and unmute the sound and the issue goes away...

If you're still not happy, buy the real aircraft instead...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Bob !

 

Try set the throttle lever to 0% and not the Beta or revenge range before stop the engine. I have this problem with other planes ,not this one(not my own this planes) , but I hope this help.

 

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...