Sign in to follow this  
caseyfallen

After install of Version 2.2 the weather radar no longer opens controls.

Recommended Posts

Hello,

 

I was able to install the old version with no problems. After I run the 2.2 update the Voice FS2Crew No longer works. 

 

I made sure the batteries were on in the aircraft. I made sure I ran the config for the J41 again and looked at the Config, everything is where it should be.

 

I even ran the update 2.2 as administrator. Still cannot get this to work. Am I missing something here?

 

Any suggestions? This is really frustrating.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

The whole program. It acts as if it is not installed. I try to click the weather radar to to open the controls. But nothing happens when I click there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess I will ask some questions.

 

Was I suppose to just run the new installer and then everything should work?

 

Are there more steps I may be missing? Was I suppose to Save the J41 Configuration Manager Again?

 

I am really lost. I run the 2.2 installer startup FSX and the J41 and the program seems to be gone. As when I click the weather radar the nothing happens. Yes, batteries are on in aircraft and yes the lines are in the Panel.cfg.

 

I sure hope you have a suggestion. I have tried this 2.2 install several times with no luck. Every time, I have had to uninstall the whole program and go back to square one. Where I will install the original program and it will run great. Once I run the 2.2 installer. It seems the program is gone.

 

Is it maybe that it is not DX10 compatible? Seems that would be odd..since the original one works fine. I have no idea what is wrong.

 

I am using Windows 7.

 

Computer specs: Intel Core i7-3820 Sandy Bridge - E / 3.6GHz, Cache Memory 10MB L3 cache, Liquid cooled. Memory is 16GB of RAM, Video card is a 3GB AMD Radeon HD 7950, Hard drives are 500GB SSD Main Drive and a 60GB backup SSD for main system ops. Also have 2TB HDD hard drive and 500GB HDD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please email me at:

 

admin **** at *** fs2crew.com

 

I'll help you via a Remote Desktop.

 

Please include your full name, order #, point of purchase and put J41 Problem in the subject so I know what this is about.

 

Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, please resend.

 

Write PMDG J41 Remote Desktop in the subject line so I know it's you.

 

 

All you probably need to do is this:

 

1. Disable UAC.

2. Run the Config Manager as an "Admin".

3. Click Save.

 

It's probably a write permission issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will resend.

 

My UAC is disabled. I have ran it as Admin. Really is odd. I will send off the E-mail again. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you check your spam folder please? I have resent the letter several times now, with no response.

 

I used the "Subject" you asked for in the E-mails.

 

I need help. I have tried this 2.2 install again several more times. Being really careful to follow your directions and the install directions. With no success. 

 

What I do not understand is that the program works perfectly until I install 2.2. Once I do install 2.2, the installer says successful and complete. I can tell right away that the FSX is loading the flight sim really slow. Once it finally loads and I am in the plane, the weather Radar is not clickable to open the control panels. It acts as if it is no longer installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Casey,

 

I got your email and responded a couple times..

 

Check your spam folder.

 

 

For the gauge, perhaps you accidentally selected "do no trust" when asked if you want to trust the new gauge.  That sometimes happens.

 

Try deleting your FSX.CFG file to start fresh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I always check my SPAM folder. Didn't get your reply. Not sure why.

 

I tried doing a brand new config. Same exact thing happens. Program works fine with the original install. After I install 2.2 it no longer works. Why it stops working once the update is installed is beyond me.

 

At this point have tried everything. There is something in this 2.2 update that my system does not like. By any chance did you create the 2.2 to only work from C drive? The 1.1 works fine from my alternate drive. Just trying to help you help me at this point.

 

I can send you an alternate E-mail address if that will help us communicate better. 

 

Thanks so much for the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Bryan,

 

Have to say I have had the same problem as well. New install, updated, ran the config manager for js41. Clicked the view button and mine comes up with a black box on all panels! However, I am thinking this might be gpu problem

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use an 3GB AMD Radeon HD7950. So I hope you will check if it is the GPU. I would like to be able to use the update. This is very disappointing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I always check my SPAM folder. Didn't get your reply. Not sure why.

 

I tried doing a brand new config. Same exact thing happens. Program works fine with the original install. After I install 2.2 it no longer works. Why it stops working once the update is installed is beyond me.

 

At this point have tried everything. There is something in this 2.2 update that my system does not like. By any chance did you create the 2.2 to only work from C drive? The 1.1 works fine from my alternate drive. Just trying to help you help me at this point.

 

I can send you an alternate E-mail address if that will help us communicate better. 

 

Thanks so much for the help.

 

 

PM me via Avsim.

 

I'm not sure why we're not getting each other's email.

 

This issue is a weird one.  I suggest just using 1.1 for now.  The changes between 1.1 and 2 are very, very minor.

I use an 3GB AMD Radeon HD7950. So I hope you will check if it is the GPU. I would like to be able to use the update. This is very disappointing.

 

GPU wouldn't be a factor.

 

If I can do a remote desktop with one of you I could see it first hand and probably identify the issue in 10 seconds.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem for me.  Long time user from when initially released.  Installed in a new I7 computer and applied 2.2 (never tested before applying 2.2).  

 

Details:

 

I have Win 7 professional 64

FSX acceleration

Fully patched aircraft

I can run Config manager and I get an opening screen but does not have all the options.  It just has pdf manual, visit the web, restore config files, fsx registry, strat fsx, mute voice regognition, speech rec init log.

 

My original FS2crew was purchased via pilot shop order on October 11, 2010.  Order 291301

 

I installed in admin mode and granting all permissions.

 

Just in case I uninstalled and reinstalled again without 2.2 and same.  

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wallace,

 

Try re-installing the latest Visual Studio 2010 end user runtimes.

 

You can find them via google.

 

Also double check that FS2Crew is in fact on the J41's panel.cfg file.

 

Failing all that, send me a support ticket and tell me exactly what doesn't work.

 

Best

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bryan, thanks for tips. 

 

Problem solved.     My mistake.  In the instructions I confused the "FS2Crew J4100 Configuration Manager" with the  "PMDG J41 Configuration Manager" which of coarse is now wrapped into the PMDG Operations Center.   Therefore, as per instructions would happen, I never "saved" the panel (since could not find it as I was looking in the wrong place).  Perhaps others may make this mistake when speed reading the directions so take note. 

 

Interesting to note, In my case I have two panel.cfg files.   One that is in the J4100 folder that is not modified with FS2Crew items.  But there is a J41 subfolder that also has panel.cfg and that has the FS2Crew modifications. 

 

In any case, all is working!

 

Thanks for the great programs from FS2Crew!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


In any case, all is working!
 
Thanks for the great programs from FS2Crew!

 

 

Glad you got it sorted!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem, but I managed to get it working. However, the click spot on the weather radar does not work. I open it using SHIFT-6. Any tips on getting the click spot to work?

Thanks,

jaforsha

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same problem, but I checked the panel config and I find no commands for the FS2Crew panel.  I've checked the config manager and it finds FSX just fine.  How do I fix this?

 

Thanks,

jaforsha

 

 

Send me a support ticket via: www.fs2crew.com

 

If there are no FS2Crew entries on the panel.cfg file, it's usually because:

 

1. There's a write permission issue.  Some people have their FSX folder set to "read only".  Accordingly, nothing can write to anything inside the FSX folder.  Therefore, our config manager cannot add the FS2Crew entries to the panel.cfg file.

 

To help get around this, you should also ensure everything is run with Admin rights.

 

Right click on the FSX.exe and select "Run as Administrator".

 

To help avoid these types of issues, it's always a good idea to install FSX outside the "Program Files" folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this