Sign in to follow this  
DrumsArt

VoxPop problem with VoxAtc 6.34

Recommended Posts

Hello,

 

Seems the VoxPop Server Control no longer works since installing VoxAtc 6.34.

 

During the VoxPop launch, a message Windows says "VoxPop Server Control has stopped working" then it close.

 

I uninstalled and reinstalled VoxPop Base + Voices and VoxAtc 6.34 twice (complete uninstallation, folder + reg clean).

 

VoxPop Server Control works perfectly with the VoxAtc previous version !

 

For info UAC off, installed on D:, run as administrator and so....

 

Thanks in advance,

 

Regards,

 

Richard Portier

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Dev informs me it shall be fixed. You can still use the voices, just take a while to load initially.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, I noticed that too ("You can still use the voices, just take a while to load initially").. Thank you for the news about it will be fixed.

 

Regards,

 

Richard Portier

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome DrumsArt.

 

I got a few other issues to, Vox self pauses and won't un pause and no taxi lights (green ones). Not to concerned, as support is good with Vox.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the heads up on v6.34.

 

Now my VoxATC is also affected. :lol: (no ATC station, voices vanished and can't be restored, FATAL ERRORs and the like).

 

Standing by for v6.34b.   B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:

 

After rebooting my PC I tried again - correct Vox startup, ATC stations are there, can be dialled in and contacted, changing callsigns works.

 

Remaining flaws are:

- Voice Configuration (no voices shown ... but they exist in my simulation)

- Panel Setup (shows no installations ... but they are still there in my aircraft)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome DrumsArt.

 

I got a few other issues to, Vox self pauses and won't un pause and no taxi lights (green ones). Not to concerned, as support is good with Vox.

I get the 'sim paused' issue as well......that one is frustrating. I also get where vox just stops responding and I have to re-enable. Would be nice that after re-enabling it would pick up where it left off, rather than going through the entire routine again.

 

Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can only hear the Microsoft Anna voice. I'm not able to hear the Voxpop voices. How long does it take for them to load. I waited for a minute, and still nothing.

 

/Per

Share this post


Link to post
Share on other sites

Both of the voices have been added in the voice configuration, just as I use to do.

 

/Per

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get the 'sim paused' issue as well......that one is frustrating. I also get where vox just stops responding and I have to re-enable. Would be nice that after re-enabling it would pick up where it left off, rather than going through the entire routine again.

 

Michael

 

Seems I had the "pause problem" too but today, for the first time I made a perfect IFR flight KSFO>>>KPDX without to reset VoxAtc.

 

I changed the Traffic Density from 50 to 25 in the VoxAtc settings. In fact 6.34 version adds many more aircrafts that in the 6.20. So maybe it's the problem particularly in big airports like SFO.

 

I'll try with cursor to 30...

 

Regards,

 

Richard Portier

FSX Acc + Rex + Gsx + MCE + VoxAtc + MyTrafficX Pro + ORBX NorthCal, W7U.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem here. Furthermore, in Voice config panel, all the installed voices are the same (female voice)...

Hope that will be fixed soon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

When VoxATC (v6.34) first initializes in the sim it takes about 2 minutes on my setup for it to finish.

Each voice I am using says "test" during initialization.

All voices can be tested  ok in the voice configuration and do play in the sim.

This is a list of the default and 2 purchased voice sets on my PC.

https://www.dropbox.com/s/laofqrqkvbnsmas/MyVoicesList.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine only offers MSFSX Annie- is this because I only have the trial version. I also have problems with VAT6.34 working with PMDG 777

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine only offers MSFSX Annie- is this because I only have the trial version. I also have problems with VAT6.34 working with PMDG 777

Hello,

 

If you want more voices you must downloaded/installed them for free there : http://www.voxatc.com/Voice.aspx/VoxPop

 

or/and for money from (example) Ivona, Att, other...

 

Important the 6.34 version have some "glitch".

 

The author Tegwyn West works on a corrected version : "We're working hard to get all the problems with 6.34 fixed. The update should be available in a couple of weeks." Tegwyn words from an Email sent to me.

 

Regards,

 

Richard Portier

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for my delayed response and thank you. Tegwyn is also working on the 777 issue I mentioned.

Share this post


Link to post
Share on other sites

just installed v6.52 and the additional voxpop voices 1 - 5

 

Still facing above problems:

- at first male and female voices sounded different, but static/filter versions seemed to be mixed up

- now all sounds are the same, whatever I click

- pop voice server error message (as described above)

 

When will this be fixed? I am still in my trial period, but this is not convincing....

 

Any help appreciated!

 

Thanks,

Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites

no reply here and no feedback to my mail to the voxatc support... what is wrong???

well, this thread is from april 2014 so a lot of people may not have noticed it.

 

this is also an unofficial forum so basically the time it takes for someone to reply just depends who happens to read in here. in my case i saw your post but i really have no idea the answer, voxatc has been working allright for me and i haven't seen your error before so i'm not particularly qualified to diagnose what is happening incorrectly on your system, thus i didn't reply when i saw it.

 

tegwyn (the voxatc developer) usually replies to support emails pretty quickly in my experience (within a day or two) but maybe he is out of town or something, no idea sorry..

 

good luck!

cheers

-andy crosby

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for the reply Andy

thought it would still be noticable. So I hope to hear from tegwyn soon.

 

cheers,

Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this